Magazin

JAPANCI SU IZBACILI KREVET IZ SPAVAĆE SOBE, MASOVNO SPAVAJU NA PODU A OVO JE RAZLOG: Odmah ćete uraditi isto

Kada uđete u japansku spavaću sobu, velika je vjerojatnoća da nećete pronaći ni krevet u njoj.

Mnogo je razloga zbog kojih Japanci radije spavaju na podu, a to nije samo zbog tradicije ili uštede prostora. Ispalo je da spavanje na zemlji ima prilično impresivne zdravstvene beneficije.

1. Ublažava bolove u leđima.

Spavanje na tvrdoj, ravnoj površini dobro je za leđa i može vas osloboditi boli koja vas prati godinama.

Dok je spavanje na mekom krevetu sigurno udobno, dušek će s vremenom početi početi tonuti, uzrokujući zavoj kralježnice i dovodeći do bolova u leđima.

Zapravo, medicinski stručnjaci čak preporučuju stavljanje šperploče ispod vašeg dušeka ako je premekana. Spavanje na podu također će održavati kralježnicu poravnatom i spriječiti da se tijelo uvije u neprirodan položaj.

2. Poboljšava držanje tijela.

Ako spavate u pravom položaju i kičma dobije odgovarajuću potporu, bit će vam puno lakše tijekom dana držati leđa uspravnima.
Spavanje na podu može vam pomoći da popravite loše držanje tijela, jer kada vas ne bole leđa, ne osjećate potrebu da se savijate.

3. Može poboljšati cirkulaciju krvi.

Kad spavate na podu, to pojačava protok krvi, jer se vaša težina raspoređuje ravnomjerno i manji je pritisak na različite dijelove tijela. Spavanje u prirodnom položaju također će spriječiti utrnulost i trnce uzrokovane lošom cirkulacijom.

Na primjer, ako spavate sklupčani na boku, krv cirkulira, a zatim se vraća u vaše srce, uzrokujući razne zdravstvene probleme, poput krvnih ugrušaka i proširenih vena.

4. Može vam pomoći da ustanete na vrijeme.

Ako vam je teško ujutro ustati iz kreveta, niste sami. Mnogi se ljudi muče kad se alarm uključi i dolaze u iskušenje da pritisnu dugme za odgodu.

Kad spavate na podu, dobivate taman kvalitetan san i nije vam toliko ugodno da tamo želite ležati cijeli dan.

5. Pristupačno je.

Prelazak na podni krevet također će obradovati vaš novčanik. Prosječna osoba na madrac potroši oko 1.000 dolara, a odabir pogrešnog i njegova zamjena može vas koštati dosta vremena i energije. Spavanje na podu uštedjet će vam dosta novca , jer nećete trebati kupiti okvir kreveta ili temelj koji odgovara vašem madracu.