CitatiNovosti

Imajte vjeru, on će doći Vama

Zna kako se osjeća bol. Ne samo bol zbog odbacivanja, ohole ili prevarene.

Doživjela je ekstremnu srčanu bol. Vrsta boli koja se ne može popraviti pijanim tekstom ili momkom koji se buni. Vrsta boli u kojoj se osoba koju nedostaje nikad se neće vratiti.

Snažna je jer je uspostavila vezu s nekim – nekim lijepim, koji oduzima dah. Netko tko je zaslužio živjeti dug, zdrav život bez ozljeda. Ali ta je osoba bila otrgnuta od nje.

Nije imala dovoljno vremena s njima. Nije rekla sve što bi trebala imati. To nije fer, ali je naučila da prihvaća takav život. Svemir ne igra favorite.

I to je u redu, iako to uopće nije u redu.

Snaga joj se testirala onog dana kad je saznala vijest – i svaki dan od tada. Ispitivala je sebe. Upitan smisao života. Upitan u koga god vjeruje Bogu.

Snaga joj se smanjila, ali nikad je nije napustila u potpunosti. Da jest, ne bi više bila ovdje.

Ali ona je. Još uvijek diše.

Smrt ju je učinila snažnom, jer je još uvijek živa, iako njezine voljene nema.

Jer se bavila najgorim mogućim okolnostima i ustrajala je. Tužna rodbina. Pogrebni aranžmani. Ako postoje, išta mogu učiniti. Košare s voćem. Poruke u prilogu cvijeću

Prolazila je kroz najteža vremena, vremena kad je poželjela da nestane, kad bi željela trgovati mjestima s osobom koja je prošla – ali još uvijek ima sposobnost da se nasmiješi. Smijati se. Za uživanje u životu.

Naravno, ona nije plakala. Ponovno će plakati kad pogleda kroz bilješke ili vidi uspomenu na ovaj dan na Facebooku. Kad prođe pored groblja ili pogleda urnu na svojoj polici. Kad je kasno noću ili rano ujutro, a ona se ne može prisiliti da spava.

Ali te suze je ne čine slabom. Oni ju čine jakom. Oni ju čine preživjelom.

Ona je snažna jer je podnijela najveći mogući gubitak. Zna kako se osjeća nezaustavljiva bol – kakav je osjećaj propustiti nekoga kome ne može pružiti ruku. Netko kome ona može vikati i vrisnuti, ali iz toga nikad neće dobiti konkretan odgovor.

Snažna je, jer nije dopustila da je smrt pretvori u cinik. Još uvijek ima ogromno srce. Još uvijek ima puno ljubavi dati.

Ona je snažna jer je tamo za svoje prijatelje kad god pretrpe sličan gubitak. Jer je ona osoba na koju se drugi ljudi mogu osloniti Jer ne dopušta da ju strahoti njezine prošlosti progone.

Ona je snažna, jer ako bi mogla proći kroz smrt nekoga koga je voljela više nego što je ikada bilo u stanju izraziti, onda može proći kroz sve.

Leave a Reply