Magazin

EVO ZA ŠTA SLUŽI OVA PREGRADA U AUTU: Nije samo za odlaganje dokumenata, TRIK KOJI ĆE VAS SPASITI!

U često slučajeva vozači obraćaju stručnjacima za pomoć oko auta, dok se oni stariji i iskusniji sve više okreću savjetovanju mlađih voazača kako bi im pomogli da se riješe nekih problema i da olakšaju im vozačke muke.

Kako biste se bolje snašli u vožnji i nepridvišenim situacijaa, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

Koristite pregradu za rukavice kao frižider

U mnogim novijim autima odličan dodatak je pregrada za rukavice, postoji mogućnost da pustitie unutra hladni vazduh i tu možete da zamrznete neku hranu ili ohladite piće i sendviče.

Zabodite ekser u izbušenu gumu prije nego odete kod mehaničara

Gotovo svakome od nas se desilo da nam drugi vozač kaže da u toku vožnje je pukla guma ispumpana jer je pocijepana. Najpraktičnije je da zabodete ekser u pukotinu koji će držati gumu u relativno dobrom stanju dok ne stignete do automehaničara.

Nabavite antifriz i vodu za vaš auto

Dosta je onih koji kada su topli dani žele da uštede na antifrizu pa peru prozore vodom. Trebate da znate da u hladnim danima boca sa vodom u vašem autu može da zamrzne i čak da na kraju pukne.

Neki vozači koriste antifriz noću kada se temperatura spusti ispod nule, a preko dana kada je temperatura preko nule tečnost počinje da miriše. Pomiješajte antifriz sa destilovanom vodom u razmjeri 3:1 i koristite tu smjesu.

Sipajte ulje u auto uz pomoć šrafcigera.

Ako se plašite da ne prospete ulje po vašem autu, koristite šrafciger kako biste sipali precizno ulje, a lakše ćete kasnije obrisati ulje sa njega nego da pokupite ulje po cijelom autu.

Nova stvar koju lopovi rade na putevima

Ukoliko se guma izbuši ekserom. On ostaje u njoj i zapušava rupu. S druge strane, lopovi sada koriste tubu koja je šuplja i koja ne dozvoljava vozačima da dugo voze sa takvom gumom. Oni postavlajju ove napravice na mračnim i napuštenim deonicama i onda vrebaju vozače koje će opljačkati. Dok vozač menja gumu, lopovi pokupe stvari iz auta i vozač biva opljačkan pre nego i shvati šta se dešava. (brightside.me)