Magazin

Evo kako da naučite da razlikujete originalnu torbu od obične kopije sa pijace

Kada želite da kupite novu torbu, sjetite se da prodavci ponekad hoće da vam prodaju veoma dobru repliku ili, u nekim slučajevima, pristojnu lažnu kopiju nekog dizajnera.

Zato morate obratiti pažnju na detalje. Ovo je koristan vodič koji će vas naučiti kako da izaberete pravu stvar.

Obratite pažnju na detalje

Svaki predmet proizveden od strane bilo kog svjetski poznatog brenda veoma pažljivo se provjerava prije puštanja u prodaju. Sve bi trebalo da bude savršeno, tako da ako prodavci pokušaju da vas ubijede da je greška proizvođača, ne vjerujte mu. Ne postoji tašna sa greškom svjetski poznatih proizvođača.

Kopče, dugmad i rajsferšlusi

Obratite posebnu pažnju na male stvari kao što su metalne kopče, dugmad, patent ručke, pločice i slično, jer njihov kvalitet treba da bude savršen. Oni, pored toga, treba da imaju broj ili natpis na sebi, koji je takođe znak prepoznavanja.

Materijal

Poznati brendovi ne koriste grubu kožu. Predmeti sa kožnim ivicama ne bi trebalo da budu masni ili ljepljivi. Neke ručke mogu biti mekane i fleksibilne, ali zadržavaju svoj oblik u svakom slučaju.

Naziv brenda

Ponekad se toliko zadubite u proizvod da ne primjetite najbitnije – naziv brenda, koji može biti štampan različitim fontovima, mutnim slovima ili čak imati greške u pisanju. Oznake i etikete uvijek odaju.

Serijski broj

Serijski broj je jedan od najvažnijih obilježja autentičnosti. Etikete sa brojem su posebno zapečaćene i nemoguće je ukloniti ih bez oštećenja. Lažne torbe imaju naljepnicu sa brojem zaljepljenu negdje na površini.

Pakovanje

Imajte na umu da skupe dizajnerske torbe imaju skupe ambalaže, često napravljene od veoma kvalitetnih materijala. Zato ta pakovanja ne treba da imaju greške u boji. One se nikada ne nude kao poklon ili sa doplatom.

Različite karakteristike

Prije kupovine nekog posebnog proizvoda, pokušajte da uradite malo istraživanje o brendu. Na primjer, autentična “Prada” nikada neće koristiti suprotnu boju podloge i spoljašnje boje, već koristi savršenu boju za oblaganje. Što se tiče “Diora”, tražite njihovu specifičnu crvenu boju na ivicama sa logom. Super svilenkasta postava je loš znak.

Pogrešan natpis

Postoji mnogo naziva koji se pogrešno štampaju, što jedan originalni brend nikada ne bi imao. Na primjer, “Goyard” brend može da ima u sebi naziv “Gooyar”, što je veliki znak da nije original.

Proizvodnja i šavovi

Šivenje mora da bude savršeno i ne samo da ne smije da ima končića koji vire sa strane već mora biti i bez šavova na krajevima, što je znak aljkavog rada. Pogledajte, na primjer, brend “Louis Vuitton”, koji ne bi podijelio slova na šavu i promjenio gdje se obrazac nalazi sa obe strane.

Džepovi

I ovdje se lako može primjetiti falsifikat i loše kopiranje originala. Na primjer “Scafidi” ima lažni znak “Chanel”, na njima je izostavljen džep pozadi i umjesto njega se nalazi rajsferšlus.