Magazin

Djevojka (24) mislila da ima UPALU KRAJNIKA, a onda je počeo pravi HOROR: Umjesto obične grlobolje, morala je da se BORI ZA ŽIVOT

Ovo nije očekivala
Naizgled obični problemi sa gutanjem, za koje je Georgina Mason (24) mislila da je upala krajnika, doveli su do dijagnoze koja joj je promenila život iz korena – akutne mijelocitne leukemije.

Naime, Georgina svoje probleme s gutanjem je shvatala kao infekciju jer je pre već nekoliko puta imala upalu krajnika, ali nakon što je popila antibiotike, problem sa gutanjem se nastavio i jedva je mogla da otvara usta.Primljena je u bolnicu “East Surrey” gde su joj lekari uradili analize kako bi otkrili šta nije u redu, a u avgustu 2021. godine dijagnostifikovana joj je akutna mijelocitna leukemija (APML) nakon nedelju dana u bolnici.

Simptomi bolesti Georgini ovo nije prvi put da se suočava sa strahotom kancera, naime izgubila je oca Paula (54) od raka kada je imala 15 godina, a sa svoje samo 24 shvatila je da nešto nije kako treba sa njom. U julu 2021. godine, Georgina je počela da primećuje da je malo smršala, ali nije razmišljala o tome jer je bila srećna što je tokom leta izgubila nekoliko kilograma, ali zabrinjavajuće je bilo to što je otkrila da joj desni lako krvare i da brzo dobija modrice.

“Nikad nisam imala krvarenje iz nosa ili nešto slično, ali odjednom sam ga dobila. Samo sam mislila da su modrice posledica moje nespretnosti”, objasnila je Georgina, prenosi “The Sun”.

Nakon što je pomislila da ima upalu krajnika u julu 2021. godine, dali su joj antibiotike kako bi uklonili infekciju. Ipak, nakon nekoliko nedelja još uvek nije mogla da guta i jedva je mogla da otvori usta, navodeći da lekovi koji su joj prepisali, ne deluju,piše Srbijadanas