MagazinNovosti

Čovjek koji je svima rekao da kupuju bitcoin prije osam godina, sada živi kao apsolutni šef

Čovjek koji je prije osam godina svima rekao da kupe 1 USD Bitcoina sada apsolutno živi san.

Davinci Jeremie iz Čilea objavio je video na YouTubeu u maju 2013. godine, savjetujući svojim pretplatnicima da kupe dolar kriptovalute – i ispostavilo se da je tačno znao o čemu govori.

Kao što možete vidjeti iz njegovog Instagrama, on sada živi raskošno, a nikada nije daleko od privatnih aviona, plaža i jahti.

Često ga označavaju na mjestima poput Monte Carla i Dubaija, koja su izuzetno dobrodošla za superbogate.

Davincie, koji se u svojoj biografiji na Twitteru opisuje kao ‘Porodičnog čovjeka, programera, YouTubera i ranog usvojitelja Bitcoina’, naslovio je svoj najnoviji post: “Ja živim kao šef!”

I da budemo pošteni, čini se da je to prilično tačan opis.

Njegov nevjerojatni život očito je proizašao iz njegove pametne investicije u Bitcoin.

Uz video koji je objavio još 2013. godine, Davincie je napisao: “Gledajte, za cijenu [a] loto karte možete držati Bitcoin (BTC) 10 godina i postati milijunaš. Vrijeme je da prestanete živjeti u strahu. Ako ide na nulu gubite 1 $, koga briga !!!

“Ali ako sam u pravu, želim da mi se svi zahvalite, neće me obradovati ako mi se vratite za 10 godina i kažete ‘frajeru, volio bih da sam te slušao još 2011. ili 2013. godine.”

Smiješno, to je najvjerojatnije ono što će itko tko ga je gledao u to vrijeme pomisliti da nije na kraju poslušao njegov savjet.

Dodao je objašnjenje na svoj video, objavivši: “Samo da znate, Bitcoin je digitalna kripto i valuta globalnog novčanog sistema. Govorim o tehničkoj analizi Bitcoina, Ethereuma i kripto i kako zarađujem trgujući BTC-om.

“Bitcoin omogućava ljudima da šalju ili primaju novac putem Interneta, bez treće strane.”

Također je uvjeravao sljedbenike na Twitteru da nedavni pad Bitcoina ne treba brinuti.

I, ako se prošlost može išta dogoditi, to možda nije početak ‘kripto-pada’ koji su svi predviđali – stvari bi se mogle vratiti u normalu relativno brzo.

U srijedu je Bitcoin naglo pao kao dio kontinuiranog pada koji se odvija oko 10 dana.

To ipak ne bi trebalo predstavljati preveliku zabrinutost za one koji ulažu, jer je dokumentirano koliko kripto tržište može biti nestabilno.

Nadalje, kamo god Bitcoin ide – jer je to najveća kripto valuta – ostalo slijedi.