Magazin

Bračni par iz Beograda parkirao auto u Zenici, kada su se vratili zatekli su ovu poruku i ostali bez teksta!

Naime, supružnici Marijana i Teodor s djecom, su tokom svog putovanja BiH odlučili posjetiti i Zenicu. Parkirali su svoje vozilo na jednom od parkirališta u centru grada i uputili se u šetnju kako bi istražili sve što Zenica nudi. Međutim, nisu ni slutili kakvo ih iznenađenje čeka kada se vrate do svog automobila.

Kada su se vratili nakon produžene šetnje, očekivali su kaznu za parking jer su prekoračili vrijeme za koje su platili parking. No umjesto kazne, iza prednjeg brisača su zatekli poruku.

Nepoznata osoba je primijetila da je njihov automobil bio potencijalni kandidat za kaznu i odlučila je intervenirati na najljubazniji način.

“Dragi prijatelju ili prijateljice. Obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici”, piše na papiriću.

Beograđani su oduševljeni ovim gestom no, kako kažu, samo im je žao zbog jedne stvari.

“Suprug je uplatio parking za 2 sata a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pred što ćemo doći do auta sjetili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu.

Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubijeđeni da je to upravo kazna. Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka. Neko je valjda primjetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za cijeli dan.

Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt.

Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa djecom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi!”, objava je ove porodice koja je postala hit na društvenim mrežama.

Mnogi su u komentarima pohvalili Zeničane i nazvali Bosance i Hercegovce jednim od najljubaznijih ljudi na Balkanu.