Magazin

Boja gaćica puno toga otkriva o karakteru žene: Da li ste odana, elegantna ili pak strastvena?

Ne može se poreći moć savršenog kompleta donjeg rublja, ali boja koju nosite govori puno o vama. Bez obzira na to je li crvena boja po vašem izboru ili pak obožavate običnu crnu, u nastavku otkrivamo pravo značenje boje vaših omiljenih gaćica.

– Boje su veliki neverbalni oblik komunikacije koji kreira raspoloženje. Odabrana boja daje više detalja o vašoj ličnosti, raspoloženju, emocijama i osećanjima – objašnjava Barbara Santini, psiholog i savetnica za seks i odnose.

Različite boje mogu izazvati različite emocije. Na primer, crne gaćice impliciraju asertivni i samouvereni karakter.

– Crno donje rublje je uobičajeno i jedan od osnovnih komada u većini ormara – dodala je.

Tatjana Dijačenko, seksualna blogerka i savetnica za odnose na dimepiecela.com, otkrila je da je ljubičasta prilično popularan izbor.

– Ljubičasta je jedna od najomiljenijih boja donjeg rublja i boja 2022. godine. Tradicionalno, ljubičasta se povezivala s kraljevstvom i luksuzom. Skupa je i prirodno retka. Ipak, ljubičasto donje rublje pokazuje ženstvenu i romantičnu privlačnost. Ako vam se ova boja sviđa, onda imate vrlo prefinjeni ukus. Ta boja označava kraljevstvo, eleganciju, romantiku i savršeno okruženje za izlaske – rekla je.

1. Crna – elegantna, šik, sofisticirana

I Barbara i Tatjana slažu se da je crno donje rublje ‘klasično’ i ženi govori da je elegantna, šik i sofisticirana.

– Kada želite da unesete malo misterije i pokazažete da ste vi ta koja ima svu moć, odaberite svilenkaste gaćice ili crne čipkaste – savetuju.

2. Crvena – strastvena, intenzivna

Prema stručnjacima, to je najočitija boja koja govori da ste strastveni, atraktivni, vatreni i intenzivni.

Na isti način na koji crveni ruž skreće pažnju na naše usne, seksualni savetnici kažu da crveno donje rublje pokazuje intenzivno uzbuđenje i želju.

3. Ružičasta – ženstvena, mladenačka, nevina

Ako je ružičasta boja vaš izbor kada su u pitanju grudnjaci i gaćice, onda bi to mogao biti znak da ste nežni i slatki.

– Gde crveno vrišti, ružičasto šapuće. Ružičasta boja pokazuje nežnost i mekoću srca. Nežno ružičasta je ženstvena, mladenačka i nevina. Intenzivnije boje ružičaste i nijanse fuksije čine potpuno crnu odeću malo zabavnijom – objašnjavaju.

4. Plava – odana, opuštena

Plavo donje rublje je malo manje popularno od crvenog ili crnog, ali kada se dobro nosi, govorio o vama nešto što nijedna druga boja ne može, otkrivaju stručnjaci.

– Još od srednjeg veka, plava je simbol odanosti. Ako želite pokazati naklonost prema svojem partneru, nosite hladnu i opuštenu plavu boju – kažu.

5. Zelena – ljubomora

Postoji razlog zašto kažu da je neko ‘zelen od zavisti’, ističu stručnjaci, a to je zato što smaragdna nijansa upravo to i predstavlja.

Iako zelena boja vašeg partnera može dovesti do ludila, često se povezuje s ljubomorom, osobinom koja nije vredna divljenja, piše The Sun, a prenosi 24sata.hr.