CitatiNovosti

Biti sam ne znači da ste usamljeni u životu

Da, postoji razlika.

U srednjoj školi imao sam nevjerojatnog dečka. Bila je to najčišća i najiskrenija ljubav koju sam doživio u svojoj kratkoj 19 godini života.

Bio je i prvi dečko koji je ikada u mom životu i veza je trajala sve zajedno 2+ godina. Dakle, veze su bile sve što sam poznavao i ono kratko vrijeme kad sam bio samac u srednjoj školi, izgubio sam se i stvari su postale čudne, a dečki su mi i dalje bili glavni fokus.
 
Prošlog ljeta postala sam samca i usredotočila sam sunčane dane na zarađivanje, izgradnju životopisa i dobivanje preplanulog tena. Kad se škola ponovo pokupila, bio sam spreman izaći i upoznati nove ljude. Godinu sam imao taj sjajni moto: Samohrani i sestre. Htio sam se usredotočiti na svoje sestre i izgraditi te odnose bolje, a želio sam se usredotočiti na mene i biti samac.

Tada su svi oko mene dobili dečke.

I svi su se družili i pričali i grlili se o tim dečkima. Bio sam sretan zbog njih, nemojte me krivo shvatiti, tako sam sretan što su bili moji prijatelji, ali neću vam lagati. Bilo je čudno i odvratno. Bila sam ljubomorna i uvijek sam nailazila na to da dugo gledam slatke parove kojima sam bila okružena. Tako sam počeo neprestano tražiti dječake, kad sam izašao, u autobusu, u knjižnicu. U potrazi za žrtvom sljedeće strane iz stranke. Dječaci, dečki, dečki.

Prošlog je tjedna moja bujica bila domaćin Pumpkin Cut-a, gdje smo postali svečani tako što smo pozvali na sastanak da izrezujemo bundeve i jedemo s nama večeru. Moje dvije najbolje prijateljice, Ashley i Madeline, pozvale su svoje dečke i ja sam otišla sama, planirajući se samo družiti s njima. Mislio sam da će biti čudno i završio bih pomalo tužno, ali dogodilo se sasvim suprotno.

Imao sam super vrijeme. Urezan sam najslađoj mački u svoju bundevu i sjeo sam pored parova koji su zajedno radili na rezbarenju njihovih. Uzeo sam im iskrenost pomažući se jedni drugima, kimao i zabavljao se. Smijao sam se plijenu nad načinom na koji je osnovna mačka ispadala i kako su dečki odlučili pojesti malo crijeva od bundeve. Momci i ja u šali smo se šalili s djevojkama dok su pokušavali pronaći na Instagramu dostojan položaj u kojem će se predstavljati svojim bundevama. Smijali smo se, snimili milijun slika i svi smo se lijepo proveli.
 
Čini se tako malo i beznačajno, ali zaista mi je otvorilo oči na to koliko sam sad sad zadovoljan samcima.
Samo mene, samo od sebe, radi. Bilo mi je ugodno, ne ljubomorno ili uzrujano, sa svojim najboljim prijateljima samo sam izrezao neke bundeve. Nikad se nisam osjećao ovako, čudno je sigurno, ali stvarno mi se sviđa.

Koledž je prijelomni trenutak u našem životu To je zapravo vrući nered stresa, ocjena, dobivanja na težini i previše osvjetljenja, ali ‘velika slika’ je o tome da se pripremimo za stvarni svijet. Ove su četiri godine da radite sve što možete da biste upoznali sebe i pripremili se za ono što vam Bog nudi za ostatak vašeg života.

Trebali bismo raditi sve što čini naša srca sjajnima.
O, da, i napravite dobre ocjene … ali što god … velika slika.

Trenutno je moje vrijeme da budem samski. Ne tražeći, ne tragajući i ne želeći da dječak izjednači bicikl na kojem sam uvijek peti. To je mali dio mog života u kojem mogu biti potpuno i potpuno sam, iako nemam pojma tko je to još. Ugodno mi je samo i samo ja. To je težak, brutalan i dug proces, ali učim voljeti sebe, onako klišejski kako to zvuči.

Evo me, biti samac i odvažan kao i uvijek.

Nemojte me krivo shvatiti, moje djevojke koje imaju ove čudesne dečke nisu u krivu.
Ne rade fakultet pogrešno, to nije ono što govorim. Božiji planovi za njih bili su potpuno različiti od Njegovih planova za mene.

Pronalaze se, samo uz pomoć vrijednih dječaka. Nema potrebe da budete ljubomorni ili uznemireni zbog onoga što vam se čini ili ne ide trenutno. Ovo je tako prijelomno vrijeme u našem životu, moramo se valjati udarcima i biti zahvalni na način na koji nas oblikuju. Pretpostavljam da na taj način otkrivamo tko smo zapravo, kako dopuštamo da nas udarci života utječu.

Pojedinačno: period biti sam, a ne usamljen (postoji razlika).

Da budem malo sebičan i usredotočen na sebe, samo na vas. Zahvalna sam na ovom vremenu i upotrijebit ću ga za iskopavanje dalje i dublje u sebe nego ikad prije. Zapravo nema mjesta za dječake (zapravo oni su pogrešni). Samo prostora za moje sestre, svoje ciljeve i za ljubav prema sebi. I škola … škola takođe.

Leave a Reply