Novosti

7 STVARI NA KOJE MUŠKARCI POTAJNO OBRAĆAJU PAŽNJU KOD ŽENA: Iznenadit će vas broj 6

Postoji uvjerenje da muškarci ne obraćaju pažnju na sitne detalje. Činjenica je da se obično brinu za stvari o kojima žene uopće ne razmišljaju. I naravno da je dobro znati o tim stvarima.

Ovo su neke od uobičajenih detalja koje muškarci obično primjećuju kod žena, smatraju stručnjaci.

Izraz lica

Pixbay

Apsolutno je pogrešno misliti da muškarci ne mogu čitati emocije.

Ispada da muškarci primjećuju ne samo očigledne signale poput suza ili osmijeha. Oni takođe vide neiskrenost izraženu u hladnim očima i lagano razočaranje stisnutih usana.

Mogućnost čitanja lica pruža im priliku da razumiju šta žene žele. Ova neverbalna komunikacija može čak i uzbuditi muškarce.

Boja odjeće

Pixbay

Ovaj trik je prilično jednostavan. Svi znaju da boje na različite načine utječu na naše raspoloženje i emocije. Crveno simbolizira energiju i strast; crna simbolizira eleganciju, pouzdanost i stidljivost; ružičasta simbolizira toplinu i nježnost.

Dakle, kada žena odabere određenu boju za izlazak sa svojim dečkom ili mužem, ona šalje podsvjesne signale o svom raspoloženju za večer i vjerovatno je da će partnerova intuicija shvatiti to.

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI

Pjevanje pod tušem

Pixbay

Kad se tuširamo, svi smo sami. Smireni smo i ne stidimo se. Razina našeg stresa opada i naš mozak počinje proizvoditi dopamin, izazivajući osjećaj užitka. U ovim trenucima želimo pjevati o svom raspoloženju bilo da je dobro ili loše.

U stvari, takvo ponašanje pomaže čovjeku da se „ponovo pokrene“ , čak iako znaju da je neko kod kuće. To je dobro jer ako smatramo da ne možemo dugo pokazati svoje emocije, to ima učinak na našu psihu koji bi mogao izazvati stres i dovesti do svađa i prepirki.

Nije iznenađujuće da muškarci na to obraćaju pažnju jer im pomaže da zamisle i obrade raspoloženje svog partnera što će im pomoći i budućnost njihove veze.

Način na koji piše

Pixbay

Samo su najhrabriji među nama ugodni da pokažu svoje emocije i osjećaje. raspravljajući o svojim osjećajima. Većina nas to pokušava učiniti čak i bez kontakta očima. Tekstovno slanje poruka je prostor gdje žene mogu otkriti svoja prava osjećanja i obično su iskrenije, a muškarci to znaju.

Zbog toga muškarci pokušavaju da dešifruju sve znakove koje dobijaju u porukama.

Evo još jedne zanimljive činjenice: Lingvisti kažu da riječi koje koristimo mnogo govore o našem karakteru. Česte fraze poput „Mislim da osjećam“ znače da je osoba fokusirana na sebe. Ako vas osoba uvijek pokušava uvjeriti da je iskrena koristeći „Kladim se, vjerujte mi“, možda laže.

 

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI

Piće koje preferira

Pexels

Bijelo vino i morski plodovi, džin i tonik s prijateljima, crno vino kada su pod stresom. Postavke u pićima, kao i u hrani i odjeći, mogu puno reći o osobi.

Neki muškarci na to obraćaju pažnju kako bi znali šta dalje naručiti, a neki to rade kako bi saznali trenutno raspoloženje svoje voljene osobe. Muškarci također primjećuju da li žene piju jer s vremena na vrijeme.

Odjeća koju nosi kako bi impresionirala

Pexels

Da, muškarci obraćaju pažnju na odjeću. Ne zanima ih marka, najnovija kolekcija ili oznake cijena. No, uvijek će obratiti pažnju na osjećaj elegancije i stila.

Moguće je i shvatiti ženin stav prema određenom momku na osnovu toga kako je obučena: ako ide na sastanak u raskošnoj haljini i sa savršenom kosom, vjerovatno joj muškarac vrlo zanimljiv, ali ako se puno ne sređuje i dolazi u svakodnevnoj odjeći, to je vjerovatno loš znak.

Takođe je važno koliko je sigurna u sebe. Ako izgleda sjajno, ali osjeća sramežljivost i drhti kao list, neće ostaviti dobar dojam.

Da li jede puno mesa ili ne

Pexels

U većini slučajeva žene radije jedu salatu na dejtu. Oni priznaju da se s jedne strane plaše što daju dojam da je neko pohlepan i nekoga ko mnogo jede. S druge strane, one pokušavaju pokazati da su fit i zdravi.

U stvarnosti, takvo ponašanje ima suprotan učinak. Žene koje jedu salate izgledaju stidljivo, samosvjesno i kao rezultat toga manje atraktivno u usporedbi sa ženom koja naručuje odrezak te izgleda samouvjereno i opušteno. Osim toga, muškarci se u toj situaciji osjećaju ugodnije jer su na sastanku s pravom osobom.

To naravno ne znači da žene trebaju jesti samo masna jela samo da bi impresionirale muškarce. Moraju samo zapamtiti da mogu naručiti sve što žele, a ne da se ustručavaju žele li umjesto salate imati piletinu ili ribu.

I na šta prvo obratite pažnju kada upoznajete nekog?

 

 

Leave a Reply