Novosti

11 STVARI KOJE SAMO SRETNI PAROVI RADE PRIJE SPAVANJA: Broj 7 je najvažniji

Jako je važno provesti neko vrijeme s partnerom prije nego što krenete spavati. Nije važno koliko vremena ćete provesti zajedno – sat ili samo nekoliko minuta.

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih, ali vrlo učinkovitih savjeta psihologa.

1. Prebacite telefone u nečujni način rada i odložite ih.

Ovisnost o društvenim medijima suzbija oslobađanje oksitocina u vašem tijelu. Ovaj hormon je odgovoran za emocionalnu intimnost i vezivanje. Psihoterapeut Carol Carey savjetuje slijeđenje jednostavnog pravila: isključite telefone ili ih odložite u 21 sat.

2. Zaboravite na posao.

Pokušajte zaboraviti na posao i prestanite provjeravati poslovnu e-poštu kada ste u krevetu. Mnogo je bolje provesti to vrijeme zajedno i odmori se kako biste sutra mogli biti produktivni u poslu. Razgovori u krevetu povezuje parove emocionalno, pomažu vam zaboraviti na probleme i čine vas opuštenima. Izbjegavajte razgovor o poslu, finansijskim problemima ili bilo čemu drugom što bi moglo zabrinuti vašeg partnera.

3. Idite u krevet u isto vrijeme s partnerom.

Mnogi se parovi ne viđaju po cijeli dan i imaju naviku odlaziti u krevet u različito vrijeme. Prema psihologu Curtu Smithu, sretni parovi operu zube zajedno i odlaze istovremeno u krevet. To pomaže da se održe toplina i intimnost odnosa.

4. Slijedite rutinu.

Slijedeći istu rutinu spavanja svaki dan pomaže vam da bolje spavate. Slijedeći uobičajenu rutinu, vaš mozak prima signal o približavanju krevetu i priprema vaše tijelo za san. Ako slijedite istu rutinu zajedno sa svojim partnerom, to će vaš odnos učiniti intimnijim i pouzdanim.

GOTOVO JE: 8 znakova koji vam otkrivaju da vaša veza neće opstati

5. Razgovarajte otvoreno.

Obratite pažnju jedno na drugo. Ne trebate davati savjete ili pronalaziti trenutna rješenja za probleme. Ponekad jednostavno želimo razgovarati i osjetiti brigu i podršku svojih najmilijih.

Psiholog Ryan Howes predlaže da se nekoliko minuta prije odlaska u san posvetite izražavanju pozitivnih osjećaja prema partneru. Ovo će vam pomoći da dan završite u pozitivnoj vezi i učinit će da se osjećate bolje.

Također to pozitivno utječe na vaše cjelokupno raspoloženje.
Pokušajte zaboraviti na sve što se tog dana dogodilo i sve svoje probleme i nedoumice ostavite ispred vrata spavaće sobe. Recite svom partneru koliko ga/ju volite. Vrlo je važno biti ozbiljan i iskren kada izražavate svoje osjećaje.

6. Ne raspravljajte se i ne upuštajte se u burne razgovore.

Curt Smith podsjeća nas da se trudimo da se ne uključujemo u oštre svađe prije spavanja. Svađa u krevetu nikada ne pomaže riješiti problem. Naprotiv, sutradan ćete se osjećati depresivno.

7. Držite svoju spavaću sobu bez djece.

Prema psihologu Michaelu Viner-Davisu, jedino kada možete pustiti djecu da spavaju u vašem krevetu je kada imaju noćn more. U svim ostalim vremenima, vaša bi spavaća soba trebala biti vaš privatni prostor. Trebate imati taj prostor za vas dvoje kako biste održali svoju intimu.

8. Ne dijelite krevet sa svojim kućnim ljubimcima

Prema istraživanju Sveučilišta u Kansasu, 63% ljudi koji spavaju sa svojim ljubimcima ne spava dovoljno. Vaš ljubimac ne može spavati preko noći i često vam ometa san. Povrh svega, imati kućnog ljubimca u svom krevetu krši “pravilo 2 ″ u vašoj spavaćoj sobi.

9. Ne pijte alkohol ili pušite.

Mnogi parovi vole popiti čašu vina prije odlaska u krevet kako bi stvorili romantičnu atmosferu. Zbog toga ćete se osjećati umorno i rastrojeno. Alkohol također čini hrkanje vjerovatnim, a nikotin u cigaretama potiče nesanicu.

10. Masirajte jedno drugo.

Lagana i opuštajuća masaža prije odlaska u krevet poboljšava kvalitetu vašeg sna, smanjuje anksioznost i zbližava parove.

11. Ne zaboravite na zagrljaje i poljupce.

Nemojte zaboraviti poljubiti partnera prije spavanja, kao i maziti se nekoliko minuta kad ste već u krevetu. To je vrlo opuštajuće i budi pozitivne emocije.

 

Leave a Reply