Ljubav

10 znakova otkrivaju da vas partner se*sualno više ne privlači

Parovi koji su skladni u intimnim trenucima često manje imaju nesuglasica od onih koji imaju izazove u svojoj s*ksualnoj intimnosti. Kada s*ksualni život nije ispunjavajući ili je rijedak, to može ukazivati na dublje probleme u vezi. No, ne brinite, ako nije riječ o ozbiljnoj prevari, ovo se može riješiti putem otvorenog razgovora.

Najvažnije je identificirati izvor problema, a ovih 10 znakova ukazuju da ne uživate u intimnosti s partnerom onoliko koliko biste željeli, piše krstarica.com

1. Redovito pronalazite izgovore

Kada niste zadovoljni svojim s*ksualnim životom, često ćete smišljati različite opravdanja kako biste izbjegli intimnost.

2. Maštate o drugima

Ponekad sanjariti o nekome drugome tijekom intimnih trenutaka nije neobično, no ako je to stalna praksa, nešto nije u redu.

3. Osvrnuli ste se na stranu

Varanje nikada nije dobra opcija i jasan je znak da nešto ne valja u vezi. Ako osjećate da više uživate u s*ksu s drugim osobama nego sa svojim partnerom, možda je najbolje ozbiljno razmisliti o vezi.

4. Osjećate da je s*ks obveza

Nitko ne voli osjećaj prisile, pa ako imate dojam da morate partneru pružiti s*ksualno zadovoljstvo iz osjećaja dužnosti, vjerojatno nećete u tome uživati.

5. Se*sualnost vam ne donosi radost

Ako sama pomisao na s*ks s partnerom ne izaziva nikakve pozitivne emocije i niste za to zainteresirani, možda se ohladilo između vas. U ljubavi nema mjesta ravnodušnosti.

6. Ne osjećate se ugodno

Postoje ljudi koji iz raznih psihičkih ili fizičkih razloga jednostavno ne uživaju u s*ksu. U takvim situacijama najbolje je potražiti stručnu pomoć.

7. Ne razgovarate o s*ksu

Osim što prakticirate s*ks, važno je i otvoreno razgovarati o tome što volite, što vam smeta, što biste željeli isprobati… Ako izbjegavate takve razgovore i držite sve za sebe, možete i sami pridonijeti tome da ne uživate u intimnosti.

8. Niste sretni u vezi

Ako često osjećate nezadovoljstvo prema partneru i vašoj vezi, razumljivo je da nećete imati želju za s*ksom i da u tome nećete uživati.

9. Uspoređujete se s drugima

Svaka veza je posebna, baš kao i s*ksualnost u njoj. Zato nikada ne biste trebali uspoređivati svoj s*ksualni život s drugima, bilo da se radi o prijateljima ili filmovima. Najvažnije je da uživate u onome što imate, čak i ako to ne izgleda kao u nekom savršenom scenariju.

10. Izgubili ste interes

Ako vam je s*ks općenito postao dosadan, to može ukazivati i da vam je dosadio vaš partner. O tome svakako trebate razgovarati s njim i pokušati riješiti stvari. Ako to ne ide, možda je vrijeme za razmišljanje o prekidu veze.