10 tajni koje vlasnici fast food restorana ne žele da znate

Fast food hrana, kao što svi znamo, nije najbolji izbor i ne bismo je trebali često jesti. Baš zato vam želimo otkriti neke od tajni koje oni ne žele da znate.

Nadamo se da ćete, nakon što ovo pročitate, svoj posjet fast foodu svesti na minimum, ali i da će vam neke od ovih tajni pomoći kako biste znali bolje odabrati onda kad ipak odete pojesti junk.

Savršeno vrijeme za odlazak u fast food je za vrijeme takozvane špice (vrijeme između 11:00 i 13:00 i razdoblje između 18:00 i 20:00). Nije lako doći do stola, gužva je, ali tada se poslužuje svježa hrana.

Ako želite svježi pomfrit, naručite ga bez soli.

Pomfrit se soli odmah nakon što se isprži cijela ogromna porcija, a osoblje bi moralo napraviti novu neslanu porciju posebno za vas.

Miris iz kuhinje dio je marketinške strategije.

Copy

Prolazeći pored fast fooda, teško je odoljeti primamljivom mirisu ukusne hrane. To se događa s razlogom. Mnogi restorani nastoje osigurati da miris kuhanja dopre do nosnica prolaznika. Neka mjesta namjerno ostavljaju svoja kuhinjska vrata otvorena.

Coca cola je jeftinija od čaja jer potiče apetit.

Pomfrit sadrži 19 sastojaka.

Legendarni okus pomfrita iz fast fooda postiže se miješanjem oko 20 sastojaka.

Krumpir je osnovni. Ostalih 18 su neke masti, aditivi i pojačivači okusa, zbog čega ova hrana nije potpuno bezopasna.

Nije najbolja ideja biti ranoranioc

Copy

Ne odlazite na mjesta za brzu hranu odmah nakon otvaranja: kuhinjsku opremu čiste agresivnim kemikalijama koje ujutro mogu ostati na kuhinjskim aparatima i radnim površinama i otići ravno na hranu.

Brza hrana danas je mnogo kaloričnija nego prije 30 godina.

Danas su se povećale porcije naše omiljene hrane, a time i količina kalorija u njima. Na primjer, cheeseburger sadrži 75% više kalorija u odnosu na svog „prethodnika“ iz 1980 -ih. Prije 20 godina pomfrit je bio 2 puta manje kaloričan. Pizza je dobila 70% više kalorija.

Količina šećera u milkshakeu prelazi dnevnu normu za 2-3 puta.

Sve je ukusnije kada jedete rukama.

Znate li zašto u restoranima brze hrane nema vilica i noževa? Jedan od mogućih odgovora je taj što kada osoba jede golim rukama dobiva više zadovoljstva i, kao rezultat toga, jede više.

Spremnici za sok su jako prljavi

Spremnike za sok je jako teško prati.

Zamislite samo koliko bakterija i plijesni se tu može razviti pogotovo jer šećer pogoduje njihovom razvoju.