Ljubav

Žene priznale šta im najviše nedostaje u se*su, mnogi muškarci ovo ne mogu ni da naslute

Muškarci često zapostavljaju auditivne elemente u se*su, a ženama je to zaista bitno zbog samopouzdanja, ali i zbog bolje atmosfere

Bez obzira na to koliko dobru komunikaciju imate s partnerom, uvek postoje neke stvari koje ne možete tako lako da mu kažete. Jedna od tih stvari je vezana za vaš seksualni život.

Verovatno ste već naučili da morate da budete vrlo pažljivi kada s partnerom razgovarate o njegovim sposobnostima u krevetu kako ne biste povredili njegov ego. Vrlo je tanka granica između njegovog shvatanja onoga što želite i toga da se uvredi zato što smatra da vas ne zadovoljava.

Kako postići da partner shvati šta zapravo želite da mu kažete? Ovaj problem se zapravo javlja i u drugim poljima, a ne samo u seksualnosti. Mnogi stručnjaci ističu da je ključ dobra i iskrena komunikacija, što je vrlo zreo odgovor, ali vi i sami znate koliko često se ponašate kao djeca, pogotovo kada nešto nije onako kako ste zamislili. Rešenje zapravo nije jednostavno, pa iskrena komunikacija ne uspeva uvek.

Najpre treba da izaberete pravi trenutak za razgovor. Na primer, kada sledeći put budete gledali scene seksa u filmu, pokušajte da naglasite šta vam se sviđa, a šta ne. Verovatno će tako zapamtiti šta volite, a šta ne i pokušati to sljedeći put da uradi (ili izbegne).

Ali, šta žene zapravo žele u krevetu? Muškarcima se ovo čini kao zagonetka, a one se nekad postiđeno pitaju da li je u redu željeti neke stvari. Nakon što smo na „Redditu“ pronašli raspravu o tome šta žene žele u krevetu, odlučili smo da izdvojimo najčešće zahtjeve, komentare i želje.

Veliki broj žena ističe da voli kada ih partner ljubi po vratu.

„Ali, bez ostavljanja modrica molim! Nemamo 16 godina“, jedan je od komentara.

Skretanje pažnje na vrat je samo početak. Ovo zapravo govori o tome da žene žele više predigre, odnosno nežnosti pre samog seksa.

„Volim da čujem svog muškarca. Volim da znam da uživa i da radim ono što mu odgovara“, napisala je jedna od žena.

Muškarci često zapostavljaju auditivne elemente u seksu, a ženama je to zaista bitno zbog samopouzdanja, ali i zbog bolje atmosfere.

„Kada ćutimo veoma je neprijatno. Ne znam o čemu razmišlja, da li mu se sviđa ovo ili zamišlja nekog drugog“, prokomentarisala je jedna od čitateljki foruma.

„Volela bih da moj partner ima otvoreniji stav prema novim stvarima i da više istražuje. Iste stvari će nam brzo dosaditi“.

Kako bi zauvek održali strast i seksualnu napetost koju ste imali na početku veze potrebno je istraživati i isprobavati nove uzbudljive stvari.

„Nedostaje mi nežnosti nakon seksa. Čim smo gotovi, on se okrene ili počne da radi nešto skroz nepovezano i zaboravi na mene“, požalila se jedna od čitateljki.

Mnogi su saglasni s tim da je nežnost nakon seksa podjednako važna kao i predigra. Zaslužujete da budete zadovoljni, a vaš odnos uvek treba da bude iskren, pogotovo kad je seks u pitanju. Ignorisanje nezadovoljstva može da dovede do ozbiljnih problema u kvalitetu vašeg odnosa, piše Žena.hr.