Magazin

ŽENE OTKRILE: Ovo je prva stvar koju primjetimo na muškarcu, pa tek sve ostalo!

Antropološkinja dr. Ana Mečin, predavač Oksford Univerzitetu, dok je pisala knjigu „Zašto volimo“, prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima, odnosno na šta oni najviše obraćaju pažnju kod suprotnog pola.

Lice

Tako je Ana istakla, evolucijski gledano, žene na muškarcima prvo gledaju širinu ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i oblika trougla, a da je struk vizuelno uži. Osim toga, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvesno misle, pokazatelj dobre genetike. Tako gledajući, one smatraju da takav muškarac može da se posveti porodici i pruži im zaštitu.

Obline

Kad pričamo o jačem polu oni su prema istraživanju više „programirani“ da na ženama primete obline, kao što su bokovi. Najviše ih privuče telo oblika „peščanog sata“ gde su izraženi uzak struk i široki bokovi. Sve to ukazuje da je žena plodna i zdrava, kada je reč o podsvesti, ali i u nekadašnjim, gledano istorijski, standardima koji su postojali. Obline su i ranije bile odraz plodnosti i ženstvenosti pa su ih mnoge poznate dame ponosno nosile.

Struk i bokovi

U jednom ekspermentu koji je rađen 2015. godine u Teksasu, naučnici su otkrili da su muškarci najduže gledali u stomak nepoznate žene, odnosno dijafragmu, nakon čega su se fokusirali na lice. U prilog tome, govori zaključak da je odnos struka i bokova nešto što će to muškarci prvo da primete, prenosi avaz.ba