Magazin

Šta muškarce i žene najviše uzbuđuje? Istraživanje otkrilo fascinantan odgovor

Razne studije pokazuju da postoje razlike između onoga što uzbuđuje muškarce i žene u krevetu, a i najnovije istraživanje na tu temu ide u prilog ovoj tvrdnji, pokazujući neke fascinantne kontraste između onoga što muškarci i žene smatraju najvećim uzbuđenjima.

Kako piše Metro, istraživanje je naručila stranica IllicitEncounters.com, a u anketi je ispitano oko 2000 muškaraca i žena, pa je jasno da se rezultati ne odražavaju na sve žene i muškarce na svijetu.

Rezultati su pokazali da žene najviše uzbuđuje zajednički orgazam s partnerom, čak njih 66 posto, pa je tako to stavljeno na vrh. To se sviđa i muškarcima, ali samo trećina je to navela kao nešto što ih doista uzbuđuje, stavljajući ga na četvrto mesto na listu najvećih uzbuđenja. Umesto toga, muškarcima je najdraži seks s novom partnerkom po prvi put, odnosno više od polovine muškaraca (56 posto) izjavilo je da ih najviše uzbuđuje seks s nekim s kim nikada prije nisu spavali.

Na drugom mjestu najvećih uzbuđenja kod muškaraca, je se*ks s bivšom partnerkom koja im se još uvijek sviđa. Ženama je to takođe donekle privlačno, ali je mnogo niže na listi. Za 42 posto žena, kratkotrajna avantura na odmoru na drugom je mestu najvećih uzbuđenja, dok se na trećem mjestu našao višestruki orgazam (36 posto). Nakon njega na spisku je bio dobar oralni se*ks (35 posto), a na petom mjestu je odlazak na ‘prljavi’ vikend s partnerom (32 posto).

Svi volimo ulazak u krevet kada su posteljina sveže oprana, ali neke žene i to uzbuđuje, pa su ga tako stavile na šesto mjesto na spisak, iznad rođendanskog se*ksa. Listu je zaokružio se*ks za Dan zaljubljenih, omiljen među romantičnim tipovima ljudi.


Što se tiče muškaraca, njima je na trećem mestu se*ks s nepoznatom osobom (35 posto), na četvrtom mjestu zajednički orgazam s partnerkom, a na petom mjestu snimanje se*ksa s partnerkom (28 posto). Muškarci su takođe rekli da ih uzbuđuju i se*ks na otvorenom i avantura na odmoru, iako je ona na posljednjem mjestu.