SIGURNO ĆE VAS ZANIMATI: Jasni pokazatelji koliko dugo će trajati vaš brak ili veza

Svaka veza je rizik i svi bismo voljeli da na samom početku znamo koliko će srećna i snažna biti. Ipak, to u ranim fazama veze nije moguće predvidjeti. Međutim, postoje mnogi znakovi koji pokazuju koliko će se par dobro slagati i koliko im veza može potrajati.

Danas vam donosimo neke od tih znakova, koji će vam pomoći da shvatite koliko može bit uspješna vaša veza i vrijedi li da se borite za nju kada nešto krene po zlu.

10. Ponašanje u stresnim situacijama

Ponekad se nađemo u situaciji kada se osjetimo kao da nam izmiče tlo pod nogama. Nekada su to sitnice, a nekada važni događaji koji zahtjevaju momentalnu reakciju. U tim situacijama, važno je kako i vi i vaš partner adekvatno reagujete.

Biće od pomoći da pokušate da izbjegnete previše nagle ili previše spore reakcije. Na primjer, ako vi eksplodirate u stresnim situacijama, miran i staložen partner pomoći će vam da donesete pravu odluku umjesto ishitrene reakcije pod uticajem emocija.

9. Način razmišljanja

I vi i vaš partner se odrasli ljudi, svako sa svojim mišljenjem, sklonostima i pogledima na svijet. Ovi pogledi mogu biti slični i li potpuno različiti. Važno je da shvatite da misli i osjećanja vašeg partnera nisu isti kao vaši.
Nikad ne donosite sami odluke u ime obe strane i ne pretvarajte se da možete čitati misli svog partnera. Postavljanje pitanja i dobijanje odgovora ključ je za zdravu i harmoničnu vezu.

 

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *