MagazinNovosti

Sanjali ste bivšu ljubav? Evo šta vam podsvijest želi poručiti

Sanjati bivšeg partnera ponekad može iznenaditi, a naročito ako je riječ o nekome na koga odavno niste mislili. Ipak, to vam može reći neke stvari o vama ili vašoj trenutnoj vezi.

Iako ovi snovi mogu biti romantični te će vas ponekad natjerati da se probudite sa prizvukom nostalgije, u stvarnosti to je samo mentalna projekcija onoga što vam je ta osoba nekada bila.

Sanjati bivšeg ne znači nužno da ga volite niti da želite da mu se vratite. Zapravo ova pojava uopšte ne mora predstavljati nikakvu sentimentalnost.

Stručnjakinja Latisha Rowe tvrdi kako je ovo sasvim normalna pojava.

“Ako iza sebe imate turbulentnu vezu ili ste izašli iz veze koja nije zadovoljila vaše potrebe, naša podsvijest kroz snove to pokušava ispraviti. U tom slučaju, kroz njih pokušavamo proživjeti odnos koji smo zapravo htjeli imati”, objasnila je.
Podsvjest često kreira scenarije “što bi bilo kad bi bilo”, čak i onda kada je riječ o partneru kojeg smo već preboljeli.

Ovi snovi najčešće imaju pozitivno značenje. Nagovještavaju neočekivane i dobre promjene u vašem životu koje će vam donijeti puno sreće i lijepih trenutaka.
Ukoliko ste slobodni, može značiti i da ćete uskoro upoznati nekoga ko će donijeti pozitivna osjećanja u vaš život, bilo na privatnom ili poslovnom planu.

Ako sanjate da ste se iznova zaljubili u bivšeg partnera, to bi moglo predstavljati upozorenje za predstojeće događaje. Moguće je da ćete se suočiti sa situacijom koja će vam na prvu djelovati pozitivnom ili sigurnom, no koja će vas dovesti u određene neprilike.

Također, još jedan od razloga što sanjamo bivše ljubavi je i strah od povrijeđivanja. Mnogi se boje novih veza iz straha da će biti povrijeđeni, a naročito ako je iza njih bolan prekid. Tada, počinjete se prisjećati teških trenutaka, a moguće je da vam neki od njih dođu i u san.

Na kraju, snovi o bivšim ljubavima mogu značiti i da ste u tom odnosu ostali nedorečeni te da imate potrebu da se objasnite ili dobijete potrebno objašnjenje, što je najčešće slučaj za veze koje su se završile naglo ili bez pozdrava.