Rekord je 20 sekundi: Pronađite miša među pečurkama na ovoj optičkoj iluziji (FOTO)

Možete li da otkrijete njegovo skrovište?

Ako možete da uočite miša u ovoj optičkoj iluziji za manje od jednog minuta, možda ste rekorder.

Ilustracija „traži i pronađi“, koju je kreirao mađarski autor-umetnik Gergeli Dudaš, prikazuje lavirint šarenih pečuraka sa malim mišom koji viri iza jedne.

Osobe sa okom sokolovim su navodno primetili malog glodara za 20 sekundi. Drugi su, međutim, bili zbunjeni ovim lavirintom pečuraka.

Naravno, optičke iluzije poput ove često su samo zabavna diverzija – ali takođe imaju stvarnu vrednost za naučnike. Ove mozgalice navodno pomažu istraživačima da rasvetle unutrašnje mahinacije ljudskog uma i kako on reaguje na okolinu.

Dr Gustav Kun, psiholog i stručnjak za ljudsku percepciju sa Univerziteta Goldsmit u Londonu, jednom je za The Sun rekao da su iluzije važne za naše razumevanje mozga: „Mi obično uzimamo percepciju zdravo za gotovo i retko razmišljamo o teškom radu koji je u osnovi svakodnevnih zadataka , kao što je videti šoljicu kafe ispred sebe.”

Ako se i dalje trudite da bacite pogled na slatko stvorenje, usmerite pažnju na lijevu stranu slike. Otprilike na pola puta, vidjećete uši i oči bjelog miša kako vire iza narandžaste pečurke.

Da li ste ga uočili?