MagazinNovosti

“RAZVELA SAM SE OD BALKANSKOG SNOBA KOJI ME JE TRETIRAO KAO SLUŠKINJU”: Udala se za ŠVABU i osjetila nevjerovatnu RAZLIKU

Razvod nikada nije prijatna situacija, ali se jedna Srpkinja preporodila otkako je istavila puža i upoznala jednog Švabu.

Na popularnom forumu “Ispovesti” mogu se naći najrazličitije životne priče, a ljudi su slobodno da tamo podjele i najdublju intimu, jer je sve anonimno. Kada se pokrenula tema kakvi su Balkanci muškarci, jedna dama iz Srbija otkrila da se razvela baš od jednog, jer više nije mogla da trpe ugnjetavanje od svog supruga.

– Kad sam se razvela od balkanskog snoba koji me tretirao kao sluškinju i svoje vlasništvo. Sad imam Švabu pored sebe koji u onome što se kod nas na Balkanu smatra običnim ručkom vidi specijalitete koje je on imao prilike jesti samo u restoranima. Drži me ko malo vode na dlanu – napisala je žena iz naših krajeva opisavši kakav joj je bio prvi brak, a kakav joj je sada ovaj drugi sa strancem.

Njen primjer izazvao je lavinu komentara. I dok su se mnoge žene složile da Balkanci umeju da budu vrlo nezgodni, sa druge strane je bilo onih koji su ih i te kako branili.

– Drago mi je zbog tebe. Ali, evo i ja sam udata za čoveka iz Srbije i živim sasvim normalno. Poštujemo se i podržavamo u svemu. Tu smo jedno za drugo i kada je loše. Dobro se slažem i sa svekrvom i sa svekrvom. Dijelimo kućne poslove, ali ne striktno. Vidim da je to kao rijetka pojava, pa krive ljude Balkana. Ali, eto ima i ovde normalnih – glasio je komentar jedne dame.

Međutim, još jedna gospođa je imala vrlo neprijatno iskustvo.

– Bila sam udata 15 godina za čoveka koji je važio sa velikog gospodina u Beogradu. To sam i ja mislila, dok nismo započeli zajednički život. A onda je pokazao pravo lice. Naređivao mi je šta da radim, apsolutna nije hteo da mi pomaže oko kućnih poslova, a podrazumevalo se da i oko dece sve sama radim. Prodisala sam od kako sam se razvela – istakla je.

Kakav je vaš stav, dame, po pitanju Balkanaca?