Magazin

RAZDVOJIO IH TEŽAK ŽIVOT, A PONOVO SPOJILA TRAGEDIJA: Ko je Mesijeva prelijepa supruga koja je zbog njega OSTAVILA bivšeg dečka

Argentina je novi šampion svijeta u fudbalu nakon uzbudljivog finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske. Nakon produžetaka rezultat je bio izjednačen (3:3), da bi na penalima Argentina odnela pobedu s rezultatom 4:2.

Lionel Mesi, kao najbolji igrač na ovom Svjetskom prvenstvu, dao je dva gola i tako se približio statusu najboljeg fudbalera svih vremena. Sve oči sveta bile su uprte u njega posebno zato što mu je ovo bilo posljednje Svetsko prvenstvo na kome je igrao u svojoj igračkoj karijeri.

Mesijeva najveća podrška s tribina kroz cijeli turnir bila je njegova supruga, Antonela Rokuco.

Fotografi su je uslikali na tribinama u poznatom dresu s brojem 10, koji nosi i njen suprug, ali i na terenu nakon osvajanja turnira, kako slavi sa svojim suprugom.

Inače, Mesi je svoju sadašnju suprugu upoznao dok je još bio dijete, s pet-šest godina, a već joj je s devet rekao da je zaljubljen u nju. Upoznali su se zahvaljujući Antonelinom rođaku, koji je Mesijev najbolji prijatelj. Ipak, s 13 je morao da ode iz zemlje.

“Zamislite da se sa svojom porodicom s 13 godina preselite na novi kontinent i svačija budućnost zavisi od vas. Bilo je to komplikovano vrijeme. S jedne strane, bilo je spektakularno doći i igrati u Barseloni. S druge strane, bilo je teško ostaviti sve iza sebe: prijatelje, ostatak porodice, djetinjstvo. Stigli smo u zemlju u kojoj nisam imao ništa. Počeo sam praktično od nule”, rekao je jednom prilikom Mesi u intervjuu.

I on i Antonela su nastavili sa svojim životima. Lionel je izgradio fudbalsku karijeru, a Antonela se posvetila obrazovanju. Upisala je stomatologiju i uplovila u emotivnu vezu s drugim muškarcem, ali sudbina je uplela prste i spojila ih zbog tragičnog događaja.

Naime, Antonelin najbolji prijatelj poginuo je 2005. godine. Zbog te tragedije pala je u depresiju, prestala je da ide na fakultet, zbog čega je Mesi došao nazad u Argentinu da bi joj bio podrška. U međuvremenu je ona ostavila dečka i dala šansu, a ostalo je istorija.

“Ostavila me je, ali me barem nije ostavila zbog bilo koga, nego zbog Mesija”, rekao je jednom prilikom njen bivši partner.

Par je dugo skrivao svoju vezu, da bi je 2009. godine svima priznali. Vjenčali su se 2017. godine, a pet godina prije stigao je prvi sin Tijago, 2015. godine drugi sin Mateo, a godinu dana nakon venčanja i treći – Kiro. (Kurir.rs/ Story.hr)