Magazin

‘Prolaz’ zagarantovan: Ovaj kompliment najčešće ‘pali’ kod žena!

Ne reaguju sve žene dobro na komplimente koje im muškarci upućuju, ali ipak vole da čuju nešto pohvalno na račun stasa i tjelesne težine. Ponekad pogrešno tumače pohvale na svoj račun.

Tako si zgodna – to je kompliment koji žene najviše vole da čuju od muškarca, pokazalo je britansko istraživanje u kojem je učestovalo više od 2.000 osoba oba pola.

Veliki broj predstavnica ljepšeg pola, čak 43 procenta, najviše voli da sluša “hvalospeve” o stasu i tjelesnoj težini, pa su najsrećnije kad suprotni pol konstatuje da im je linija savršena. Takođe, 40 odsto dama najviše voli da čuje da ima lijep osjmeh, a u manjem procentu se oduševljavaju komplimentima o kosi, očima, mirisu…

Ipak, formula uspeha nije tako jednostavna kako možda izgleda, jer samo polovina žena dobro reaguje na kompliment. Čak 36 procenata pripadnica lepšeg pola pogrešno tumači pohvale upućene njihovom izgledu. Na primjer, ako im neko kaže da su lijepo našminkane, 14 odsto to shvata kao upozorenje da su pretjerale ili da nisu prirodno lijepe. Pojedine se uvrijede i kada jači pol pohvali njihove obline jer to “prevode” kao višak kilograma.

Naime, reči na koje sve negativno reaguju i koje muškarci nikada ne bi trebalo da vezuju uz dame su: debljina, umorno lice i neraspoloženost, upozoravaju stručnjaci. Ako to čuju, čak i kad su svjesne da sagovornik ima najbolju nameru, svađa je gotovo neminovna. (krstarica.com)