Magazin

“POVRATIO SAM TRI PUTA, A NISAM GADLJIV!” Došao je po kiriju, a o prizoru koji je zatekao bruji cijeli internet!

Stanodavac iz Engleske, umalo nije doživio infarkt kada je ušao u stan gdje mu se nalazio stanar, pošto je isti ostavio toliko đubreta i nereda za sobom, da se namještaj praktično nije ni vidio.

Nakon što je konačno uspio da se rastosilja stanara koji mu nije platio kiriju godinu dana, Fredi Gulim Veb, našao se u šoku kada je vidio u kakvom stanju mu se nalazi stan u mjestu Andover, u obllasti Hempšir u Engleskoj, piše “Srbija danas“.

Ovaj 29-godišnjak nije mogao ni u najgorim snovima mogao da zamisli strahote koje su ga čekale, zbog čega je riješio da stan snima i fotografiše. Jedna od prvih slika, fotografija dnevne sobe u kojoj se nalazilo preko 8.000 limenki piva oko kojih su pauci pleli “debele” mreže i slobodno išli preko njih. Konzervi je bilo toliko da se jedva vidio kauč.

Ništa manje strašne nije bilo u kupatilu, gdje je aljkavi stanar ostavljao redom sve iza sebe, očigledno ne puštajući vodu poslije nužde.

Sličan haos je uslijedio i u trpezariji, gdje se namještaj nije vidio od naslaga đubreta. Da bi sve očistio, bilo mu je potrebno više od 30 sati, a tom prilikom, nebrojeno puta mu se slošilo od smrada.

Da bi se to anulirao, bilo mu je potrebno više od deset boca izbjeljivača i ko zna koliko litara ostalih sredstava za kućnu higijenu.

Najbizarnija stvar u čitavoj situaciji, jeste sms poruka koju je bivši stanac poslao stanodavcu “Možda sam ostavio malo haosa”. Novčana šteta koju je prouzrokovao, procijenjuje se na nešto preko 12.000 funti.

– Čim sam ušao kroz vrata, svuda su bile limenke piva i miris je bio užasan.

Očigledno je da uopšte nije koristio kantu jer je kuhinja bila puna ostatka od hrane, a u dnevnoj sobi po podu je bilo napola pojedenih ćevapa i buđavih hljebova. Gore su bile vreće za kante pune cigareta i niste mogli da vidite pod jer je bilo toliko konzervi piva – mislim da sam ih ukupno uklonio oko 8.000. Toalet je bio natrpan toaletnim papirom i fekalijama, bilo je odvratno. Nikada ga nije isprao po izgledu. Čišćenje se jednostavno nije završavalo. Nakon prvog dana nije ni izgledalo da sam napravio neku razliku – rekao je Fredi u razgovoru za britanske medije.

Uprkos “snažnom” stomaku, truli otpad i sveukupni smrad stana bili su dovoljni da ga natjeraju da povrati tri puta tokom čišćenja.

– Mora da je bilo tako već neko vrijeme jer je bilo zaista loše. On je samo živio u tome i nadopunjavao nered.

Mislim da sam potrošio oko 100 velikih vreća i deset boca izbjeljivača. Budući da sam radio oko kanaliazacije, ne povraćam baš lako, ali čišćenjem tog nereda… Stalno sam imao osjećaj mučnine i želio sam da povraćam.

On je dodao kako je i on poput miliona ljudi širom svijeta mislio da je iznajmljivanje stana preko agenta za nekretnine, bezbjedno. Ovaj slučaj pokazao je da to nažalost nije tačno.

– To jednostavno ne bi trebalo da se dogodi i takve stanare bi trebalo staviti na crnu listu da ponovo iznajmljuju jer bi se u protivnom to moglo dogoditi iznova i iznova većem broju stanodavaca – rekao je on na kraju razgovora.