Magazin

Policijski sat prekinuo Đokovićev meč, svi se pitaju kakav je ovo uređaj na njegovim grudima

Meč osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza prekinut je kasno sinoć pri vodstvu srbijanskog tenisera rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 7:6) zbog svojevrsnog policijskog sata u Londonu, a biće nastavljen danas u popodnevnim satima.

Naime, duel je suspendovan zbog policijskog sata koji nastupa u Londonu za sportska dešavanja poslije 23 sata po lokalnom vremenu.

Wimbledon je jedini od četiri Grand Slam turnira koji ima ovakvu vrstu vremenskog ograničenja, jer na Roland Garrosu, US Openu i Australian Openu može da se igra i iza ponoći.

Ova odredba je stupila na snagu 2009. godine kada je Centralni teren dobio krov koji je dao dosta mogućnosti, ali se na taj način svrstao u zatvoreni objekat nakon što nestane dnevna svjetlost.

Sve to se dešava kako se ne bi uznemiravalo lokalno stanovništvo, a gradsko vijeće je naložilo da se mjere primjenjuju i na terene Wimbledona.

Što se tiče samog meča, Đoković je spasio tri set lopte u tiebereaku prvog seta, a potom preokrenuo, da bi i u drugom setu u 12. gemu došao do velikog vodstva od 2:0 protiv Poljaka koji je izvanredno servirao cijelim tokom meča.

Đoković je tako oborio rekord kada su tiebreakovi na GS turnirima u pitanju, pošto je vezao 14. u nizu i tako nadmašio Petea Samprasa.