Magazin

OVO SU ZNACI DA ŽENA NIJE DUGO IMALA ODNOSE: Odaće je ovih 8 STVARI, dobro pogledajte

Nedostatak se**a nikako nije dobar, kako za žene, tako za muškarce, i odražava se na mnoge stvari.

Ovi znakovi pokazuju da žena nije imala se** neko vrijeme.

Smanjeno samopoštovanje

Kada nemate dugo se**, vaše samopouzdanje može da opadne. Ovo je posebno tačno ako ste nedavno prošli period u kojem ste redovno imali se**. Apstinencija može da vas dovede do faze da se zapitate koliko ste neprivlačni.

Više zaboravljate

Nedostatak se**a može stvarno da utiče na pamćenje i vašu sposobnost da zapamtite stvari. Kada dugo niste imali se**, uglavnom će to dominirati vašim mislima. Kao rezultat toga, manje je vjerovatno da ćete se fokusirati i zapamtiti stvari koje se odnose na druge aspekte vašeg života.

Nedostatak sna

Kada vaš mozak konstantno radi teško da možete da se fokusirate na određene zadatke – uključujući i spavanje. Studije su pokazale da vam se** može pomoći da bolje zaspite. Nedostatak se**a takođe može da utiče na vaš libido.

Uvijek bolešljivi

Možda zvuči ludo, ali apstiniranje od se**a može da poveća šanse da se razbolite – i potencijalno vam može uzeti nekoliko godina života. Razlog je takođe povezan sa nedostatkom spavanja – ako ne spavate dobro onda će se povećati rizik od nastanka bolesti. A studija je pokazala da ljudi koji redovno imaju se**, duže žive.

Lijekovi

Uzimanje određenih lijekova može da doprinese apstinenciji.

Manje ste društveni

Morate da budete raspoloženi da komunicirate sa drugim ljudima, ali nedostatak se**a vas može učiniti introvertnim.

Višak kilograma

Ako ne vježbate redovno, nedostatak se**a može da utječe na vašu težinu. Prosječna osoba spaljuje oko 100 kalorija tokom se**a, što nije pretjerano, ali vremenom se to vidi.

Starenje

Nemanje se**a dugo vremena može da bude stresno, a stres može dovesti do povećanja starosti. A starenje ubija libido. (espreso.rs)