Ljubav

Ovo su godine u kojima su žene najsklonije da prevare partnera. Najviše varaju ovakve žene

Jedna studija napravljena u Holandiji pokazala je da oko 15 odsto udatih žena barem jednom prevari svog supruga, a to isto učini oko 20 odsto muškaraca.

Uspešne žene s visokim primanjima spremnije su koketirati i upotrebiti „ženske“ čari kod muškaraca, a istraživači smatraju da je razlog tome više samopouzdanja, liberalniji pogledi i više prilika za prevaru nego kod žena vaspitanih u tradicionalnom „duhu“ i sa slabije plaćenim zanimanjima.

– I kod žena i kod muškaraca moć deluje kao afrodizijak, a pogrešna je pretpostavka da žene zbog preljube osećaju više krivice, čak naprotiv, one nakon preljuba imaju manje griže savesti – kazao je voditelj studije, profesor Joris Lammers sa Univerziteta Tilburg.

Religioznost i moralna uverenja nisu ni izbliza toliko povezani sa spremnošću pojedinca da prevari svog stalnog partnera, kao što su to prilika, mogućnost i moć.

Možda će vas i ovo zanimati:

Ove stvari muškarci rade u krevetu, žene to PREZIRU a neće da priznaju

Muškarci obožavaju kada žene rade ove stvari u krevetu, sama pomisao na njih izluđuje ih

Osim toga, istraživanje je utvrdilo da su rane 30-ete godine najčešće životno doba u kojima žene varaju, a to objašnjavaju smanjenom plodnosti i fokusiranjem na seksualne aspekte odnosa, po kojima muškarce ne prosuđuju na principu „bi li bio dovoljno dobar otac mojoj deci“.

Britanska kolumnistkinja Diana Appleyard naglašava da u društvu još uvek postoje različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari, i dok će se muškarca opravdati jačim polnim nagonom, iskorišćavanjem prilike, pa čak i do toga da ga je neka žena zavela, žene koje varaju proglašavaju se proračunatim i bezosećajnima, kao i „razarateljkama“ porodice.

Ona smatra da je po pitanju vernosti, manje važan pol ili obrazovanje, već isključivo karakter i mogućnosti koje se čoveku pružaju, a najčešće je motiv sebičnost i kratkotrajni užitak, prenosi 24sata.hr.