MagazinNovosti

OVIH 5 stvari su važne svakom muškarcu koji želi ozbiljnu vezu!

1. On ne čita vaše misli

U odnosima sa muškarcima, mnoge žene zaboravljaju važnu stvar – ovo je osoba drugog pola. Uprkos prisutnosti zajedničkih interesa i uzajamne simpatije, vi percipirate iste stvari drugačije. Za vas, sek- s je početak nečeg ozbiljnog, za njega možda način da se dobro provedete (ili obrnuto). Pre nego što se uvredite zbog njegovog ponašanja ili izvučete zaključke, ne oklevajte da govorite direktno o prioritetima, naravno, bez ultimatuma i pritiska. Intuicija je dobra stvar, ali neće zameniti zdravu komunikaciju. Od milion načina da od čoveka dobijete ono što vam je potrebno, najpouzdaniji i najjednostavniji je reći šta želite.

2. Muškarci takođe imaju emocije

Pojam muškaraca kao oštrih, bezosećajnih i krajnje jednostavnih idola jednako je štetan stereotip kao i uverenje da su sve žene histerične, nesposobne da razmišljaju racionalno. On može takođe imati loše raspoloženje, loš dan, sumnje i strahove. U odnosima, važno je naučiti i ne prihvatati svaku reakciju partnera na vaš račun. Razvijajte empatiju, to će pomoći da se uspostavi razumevanje u paru.

3. Nekoliko sastanka ne garantuju dugu vezu

Pokušajte da ne gradite kule u glavi od očekivanja i da ne maštate o tome kako biste nazvali decu nakon prvog uspešnog sastanka. To će pomoći da se izbegnu razočarenja. Uživajte u trenutku i ne brinite se za svaku sitnicu. Pored toga, visoka očekivanja izazivaju vas da što je pre moguće nametnete različite obaveze, a to ih uvek plaši. Odnosi bi trebalo početi sa lakoćom, a ne sa tvrdnjama.

4. Svakom je potreban lični prostor

Bez obzira koliko ste bliski, to nije razlog da kršite lične granice ljudi. Tamo gde se nalaze, morate saznati u procesu komunikacije. Obratite pažnju na signale: o kojim temama nerado govori, kako reaguje na vaša pitanja. Svi imamo različite komunikacijske potrebe. Ako vam se partner čini previše zatvorenim i izaziva nepoverenje, razgovarajte o tome i ne pokušavajte da prodrete u sve oblasti njegovog života.

5. Žena bez stava

U nastojanju da uživaju i zadovoljavaju partnera, žene često gube svoju ličnost. Zdrava i uljudna komunikacija se formira na samom početku poznanstva. Bez obzira koliko ste prijatni i lepi, niko nije zainteresovan za žene „beskičmenjake“. Vodite računa o sebi, razvijajte se i ne gradite svoj život oko partnera.

Izvor: Ženski magazin
Preuzeto sa: cosmopolitan.rs