Ove historijske fotografije će vas ostaviti bez teksta (18 fotografija) 2 dio

Steve McQueen se vraća nakon što je sudjelovao u dvodnevnoj biciklističkoj utrci od 500 milja preko pustinje Mojave, 1963.


Stjuardese Southwest Airlinesa od 1972

Školski ples. 1950. godine

Mick Jagger, Andy Warhol i Jane Holzer, 1965

Središnji igrač New York Yankeeja Mickey Mantle odbacuje svoju kacigu s gađenjem nakon još jednog strašnog napada. 25. lipnja 1965. godine

André the Giant uspješno je držao rekord za najviše piva popijenog u jednom sjedenju u posljednjih 40 godina. Tijekom šestosatnog razdoblja davne 1976., André je popio 119 standardnih napitaka od 12 unci u pubu u Pennsylvaniji.

Copy

Recepcionarka čeka za svojim stolom. Tehnički centar General Motors, 1965

Turisti su 1920-ih prije Kaira proširili pogled na pustinju Saharu s vrha Keopsove piramide u zalazak sunca.

Mlada Dolly Parton sa suprugom Carlom Deanom. U braku su od 1966

Louis Armstrong svira za svoju suprugu Lucille u Egiptu, 1961

Dječaci za čišćenje cipela slušaju veterana građanskog rata koji priča svoje ratne priče iz 1920-ih
1., 2. i 3. mjesto na natjecanju za miss pravilnog držanja poze s trofejima i njihovim rendgenskim snimkama – 1956.

Elton John putuje svojim privatnim avionom, zajedno s piano barom, 1974

Najranija poznata fotografija Elvisa Presleya, s roditeljima Gladys i Vernonom iz 1938.

Clarice Lispector, pisaći stroj i dim

 

U 4:31 ujutro, neovlaštena fotografija Staljina snimljena unutar Kremlja pokazuje trenutak kada je obaviješten da je Njemačka započela invaziju na Sovjetski Savez. Snimila ga je Komsomolskaya Pravda, glavni urednik. Naređeno mu je da ga uništi, ali umjesto toga ga je spasio. 22. lipnja 1941. godine

Unatoč tome što su bili zakleti ideološki neprijatelji, nacistička Njemačka i komunistički Sovjetski Savez stavili su po strani svoje velike razlike i potpisali pakt o nenapadanju u kolovozu 1939.
Hitler je, međutim, smatrao da su etnički Rusi inferiorna “masa rođenih robova koji osjećaju potrebu za gospodarom”, i sanjao je o čišćenju većeg dijela Sovjetskog Saveza kako bi njemački doseljenici mogli nabaviti “životni prostor”.
Prije nego što je pakt o nenapadanju imao i godinu dana, počeo je planirati iznenadni napad na SSSR, kasnije ga nazvavši “Operacija Barbarossa” po srednjovjekovnom njemačkom caru.
Američki predsjednik Franklin D. Roosevelt i britanski premijer Winston Churchill pokušali su upozoriti Staljina, pri čemu mu je Roosevelt rekao “bilo je sigurno da je noć slijedila dan da će se čim je Hitler osvojio Francusku okrenuti Rusiji”. Ali sovjetski diktator nije vjerovao njihovim namjerama i tvrdoglavo se držao svog uvjerenja da se Nijemci neće boriti na dva fronta (koja ih je osudila na propast tijekom Prvog svjetskog rata).

Srpski vojnik spava s ocem koji mu je došao u posjetu na liniju fronta kod Beograda, 1914./1915.

Članovi nizozemskog pokreta otpora slave vijest o smrti Adolfa Hitlera, travnja 1945