Magazin

OVAJ DŽEPIĆ SE NALAZI NA SVIM ŽENSKIM GAĆICAMA, A ZNATE LI ČEMU SLUŽI? Ima jednu caku, NIJE TU BEZ RAZLOGU, evo čemu služi!

Ovaj detalj postoji na većini modela ženskih gaćica, ali mnogi ne znaju zašto se on nalazi na tom mestu. Momci su zbunjeni, ali i mnoge žene o tome nisu ni razmišljale

Usprkos mišljenju mnogih muškaraca, mali džep unutar ženskih gaćica ne služi za nošenje nekog predmeta. Njegova prvenstvena funkcija je smanjivanje dodira sa sintetičkim materijalima koji potiču razvoj bakterija i bakterijskih infekcija, a oslobađa disanje intimnih delova i upija eventualne telesne tečnosti, piše 24sata.hr.

Prema svetskim zdravstvenim standardima, unutrašnji deo gaćica koji se nalazi u neposrednom kontaktu s najintimnijim delom ženskog tela mora biti prekriven mekanim, nežnim i prirodnim materijalom.

To je izuzetno važno, pogotovo ako su u pitanju sintetički modeli donjeg veša. Materijal se mora ušiti u gaćice, ali šavovi na dva mesta mogli bi da iritiraju intimno područje, pa se zbog toga s jedne strane ipak ne pričvršćuje za gaćice.