Magazin

OTKRIVAMO: U ovim godinama žene najviše uživaju da vode ljubav

Uz popularnu televizijsku seriju “Seks i grad” odrasle su brojne generacije, a uz nju je na žensku sek*sualnost počelo da se gleda na potpuno drugačiji način.

Žene u različitoj životnoj dobi imaju sek*sualni život, a želja za sek*som nije vezana samo za dvadesete godine i mladost.

Istraživači iz Teksasa proverili su koliko je sek*sualna želja povezana sa godinama, piše Your Tango.

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje veoma utiče na želju za sek*som.

U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo on tera žene da “iskoriste preostale godine za rađanje” i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences” učestvovalo je 827 žena koje su bile podjeljene u tri grupe: visoka plodnost u dobi od 18 do 26 godina, niska plodnost u dobi od 27 do 45 godina i menopauza od 46-te, pa nadalje.

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju “pojačani sek*sualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti”, te da imaju “česte sek*sualne maštarije, aktivan sek*sualni život i spremnost na povremeni sek*s”.

– Naša otkrića sugerišu da žene ne moraju nužno da “polude za bebom” kako bi doživele sek*sualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja ogledaju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivisane do menopauze – objasnila je naučnica Džudit Iston.(krstarica.com)