Magazin

OHLADITE AUTO ZA PAR SEKUNDI / Dok klima proradi, već ste kuhani i pečeni… Kod ovog trika toga nema – temperatura ide dolje odmah

Ako vam je automobil upravo parkiran na suncu, ulazeći u njega osjećat će se kao da ste zakoračili u pećnicu. Srećom, postoji trik koji će vam pomoći da ga vrlo brzo ohladite

Kada je vani 24 stupnja, temperatura u vašem automobilu može se popeti na 34 stupnja u roku od deset minuta. Za samo pola sata može otići i do 43 stupnja.

A zamislite kako je tek sada, kada tučemo temperaturne rekorde. Bojimo se i računati…

Ovaj se trik koristi u mnogim vrućim zemljama, jer je brz i učinkovit. Svakako, potpuno je moguće neko vrijeme jednostavno držati klimu na maksimumu, međutim, to će vas stajati i novca i vremena.

Za par sekundi 10-ak stupnjeva manje

Štoviše, nema svaki automobil klima-uređaj, tako da taj trik ne uspijeva svima. Sljedeći savjet je puno učinkovitiji i djeluje u baš svim automobilima. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stupnjeva.

Sve što trebate učiniti jest spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata, a zatim vozačeva vrata naglo otvarati i zatvarati – tako ćete doslovno ispuhati vrući zrak van.

Izvana bi moglo izgledati pomalo čudno, ali vrlo je učinkovito! Vaš će se automobil odmah ohladiti.

Pogledajte u video kako to izgleda:


(net.hr)