Magazin

NIJE PRAO KOSU 6 GODINA: Evo kako mu izgleda danas

Istina je kako opadanje kose za muškarace predstavlja jednu od njihovih najvećih noćnih mora, a tražeći razne načine da im se ista ne ostvari, ovaj muškarac je čak odustao od njenog pranja.

Nedavno je na TikToku osvanuo video Afrikanca koji je prije šest godina digao ruke od pranja kose i korištenja proizvoda poput šampona i regeneratora, a danas, tvrdi, to je razlog što ima zdravu i bujnu kosu, prenosi Klix.ba.

Nick Coetzee iz Cape Towna bio je student kada se počeo suočavati s opadanjem kose koje se intenzivno pojačavalo iz dana u dan.

Naposlijetku došao je do točke kada je nalazio grumenčiće kose na odjeći zbog čega priznaje da je sa sobom svakodnevno morao nositi i presvlaku.

Nosio sam dodatnu košulju na sate. Znao sam da će mi do kraja prvog predavanja odjeća biti prekrivena dlačicama, ispričao je u videu kojeg je pregledalo preko 10 miliona ljudi.

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋🏼 #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris – Else

U potrazi za rješenjem, Nick se dosjetio kako bi za njegovo pretjerano opadanje kose krivac mogle biti razne kemikalije koje se nalaze u preparatima za kosu koje je svakodnevno koristio. Tako, odlučio je da ih sve izbaci i kosu skroz prestane prati.

Iznenađujuće, moja kosa postala je puno zdravija, rekao je Nick kojem je ovo šesta godina od njegovog posljednjeg korištenja šampona i regeneratora.

Također, otkrio je pokret pod nazivom “nopoomovement” kojem se priključuju ljudi širom svijeta koji, baš poput Nicka, vjeruju da su proizvodi za kosu u suštini prevara zbog raznih kemikalija koje se u njima nalaze.

Možda mislite da će vam ako je prestanete prati kosa biti masna, ali to traje otprilike dva ili tri tjedna. Nakon toga, vaša prirodna ulja se vrate. Kosa se odvikne od svih jakih kemikalija tako da napokon može biti zdrava bez da je morate prati, zaključio je Nick.