Magazin

NEĆE VAM BITI DOBRO KADA VIDITE KOLIKO KOŠTAJU : Deset ubjedljivo najružnijih rasa pasa od kojih će vam biti muka

Iako ovim psima fali ljepota i slatkoća, oni to nadoknađuju svojom inteligencijom i blagom i nježnom naravi. Mnogi od navedenih pasa koriste se kao čuvari ili vodiči, zbog svojih odličnih sposobnosti.

1. Engleski bul-terijer

Ova rasa je vrlo ružna i teško se može zaboraviti. Karakteriše ga glava u obliku jajeta i ovaj pas obično teži 18kg i visok je 55cm. U prosjeku živi 13 godina i štene košta u prosjeku oko 1.200 dolara. Poznat je po tome što je agresivan i zaštitnički nastrojen i idealan je za obuku poslušnosti. Zbog položaja ušiju, ima dosta problema sa sluhom i tokom godina može da ogluvi.

2. Mađarski pulin

Poznat je po tome što izgleda kao metla za pranje podova, njegova dlaka raste u obliku dredova i skoro je nemoguć za kupanje, osim ako ne želite da vam danima trči po kući mokar. Štene košta oko 800 dolara i može da teži do 16kg. Živi oko 14 godina. Ovaj pas je oprezan i inteligentan i često se koristi kao čuvar stada.

3. Američki jelenski hrt

Podseća na hijenu iz “Kralja lavova”, ovaj pas više liči na divlju životinju, nego na nešto što biste željeli da pripitomite. Posebno je ružan jer mu dlaka raste neravnomjerno i ima njušku kao vuk. Obično teži oko 36kg, visok je 76cm i živi oko 13 godina. Uprkos agresivnom izgledu, on je vrlo nježan i izgleda smjelo za jednog ljubimca.

4. Peruanski Inka golokoži pas

On je jedan od onih pasa koji su toliko ružni, da je to slatko. Nema dlaku, često ima mrlje po tijelu i poneki čuperak bele ili sive dlake na vrhu glave – zbog čega izgleda kao smiješni starac. Visok je 50cm, težak 9kg i živi oko 10 godina. Može se kupiti za 500 dolara po štenetu i poznat je po tome što je blag i nežan. Jedan je od najinteligentnijih pasa i vrlo je poslušan.

5. Meksički golokoži pas

Ova rasa je jedna od najružnijih i izgleda kao bezdlaka čivava. Ova rasa pasa je obično “ćelava”, sa ponekom dlakom na licu. Živi u prosjeku 17 godina i težak je oko 7kg. Iako nije lijep, on je nježan i druželjubiv. Ova rasa je sklona problemima kože zbog nedostatka dlake.

6. Napuljski mastif

On je ogroman pas koji teži 59kg – kao odrasli čovjek. Visok je 68cm i može da živi do 9 godina. Iako izgleda zastrašujuće, ovaj pas je veoma odan, nežan i pun ljubavi. Štene košta 1.200 dolara, ali njegovi problemi sa kukovima mogu vas koštati još više. Izgleda depresivno i zastrašujuće, ali je odličan porodični pas.

7. Bedlingtonski terijer

Ova rasa pasa izgleda vrlo čudno. Tijelo mu je potpuno savijeno pod uglom i njegova dlaka raste po veoma zanimljivom obrascu. Težak je 10kg, živi 12-13 godina i štene košta 1.500 dolara, da ne pominjemo zdravstvene probleme sa kojima može da se suoči. Bedlingtonski terijer je jedan od najrijeđe vrste pasa.

8. Kineski kukmasti pas

Ovo je jedan od najružnijih pasa na svijetu i već dugo vremena je predmet šale. Težak je 4,5kg, živi do 14 godina i štene košta 850 dolara. Nema zdravstvenih problema i često je razigran i blag. Neko bi platio i to, samo da bi ga video kako izgleda uživo.

9. Briselski grifon

Ova rasa ima čudne oči i lice, sa svilenkastom dugom dlakom. Teži 4,5kg i visok je 30cm, životnog vijeka oko 14 godina. Vrijedan je oko 700 dolara. Poznat je po svojoj opreznosti i razigranosti i odličnog je zdravlja.

10. Majmunski pinč (Afenpinč)

On izgleda kao da je gurnuo šapu u utičnicu. Veoma je mali, teži samo 4kg, visok je 30cm. Ako ste ljubitelj filmova “Zvezdani ratovi” voljećete ga jer izgleda kao Evok. U prosjeku štene košta 400 dolara i živi oko 13 godina. Uprkos svom mrzovoljnom licu, ovaj pas je poznat po tome što je izuzetno nježan.