Magazin

Nakon što pročitate ovo, nikada više nećete baciti silika-gel kesice!

Dobijamo ih uz razne proizvode, načešće u kutiji s novim cipelama, odećom i drugim tek kupljenim stvarima. Znamo da ove vrećice sa silika-gelom upijaju vlagu i tako štite robu od vlažnosti. Na njoj takođe piše da se ne sme pojesti, ali to upozorenje stoji isključivo zato što postoji opasnost od gušenja jer silika-gel sam po sebi nije toksičan. Naravno, te paketiće uvek bacimo, ali nakon što saznate za šta vam sve oni mogu poslužiti, to više nikada nećete uraditi.

Spasite mobilni koji je pao u vodu

Napunite posudu vrećicama sa silika-gelom i on će upiti svu vodu koja je ušla u telefon. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog telefona čak 10 puta učinkovitiji nego kada se koristi pirinač.

Sačuvajte stare fotografije

U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite vrećice sa silika-gelom i on će sprečiti skupljanje vlage u kutiji koja može da ošteti vaše fotografije. Uspomene će na ovaj način trajati i trajati…

Zaštitite šminku

U neseser sa šminkom ubacite jednu, dve vrećice sa silika-gelom koje će sprečiti preterano sušenje pudera i šminke na bazi pudera, zbog čega se ona teže nanosi.

Održite peškire mirišljavim

Nekoliko vrećica sa silika-gelom umetnite među složene ručnike. Vlaga i čudan miris koji dolazi s njom tako će iz ručnika u potpunosti nestati, a vaše kupatilo mirisaće samo na osveživač vazduha i omekšivač za veš.

Održavajte nakit čistim i sjajnim

U susretu s vlagom srebro tamni i gubi boju. Nekoliko vrećica sa silika-gelom u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces.