Magazin

NAJBOGATIJI PAR U INDIJI ŽIVI U NEBODERU OD 27 SPRATOVA: Imaju 600 sluga, a u garaži im je parkirano 169 automobila, EVO KAKO SU ZARADILI TOLIKI NOVAC

Njeno ime je Nita Ambani, a poznata je po tome što troši nevjerovatne količine novca na luksuzne predmete, pa je takom jednom prilikom kupila “Hermes” torbu koju je platila nevjerovatnih 350.000 eura.

Najbogatija žena Indije, Nita Ambani, živi je supruga najbogatijeg Indijca na svijetu Mukeša Ambanija.

A kako je Mukeš zaradio toliko novca?

Mukeš je vlasnik najuspješnije kompanije u Indiji, „Reliance Industries“. Njegova imovina procijenjena je na 83 milijarde eura. I naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu kao niko drugi.

Najbogatiji par iz Indije ima garažu koja prima njihovih 169 automobila, a dom u kojem žive procijenjen je na nevjerovatnih milijardu eura. Da je sve uređeno, očišćeno, skuhano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge. Tu su čistačice, konobari i fitnes instruktori. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Šta sve može da se nađe u rezidenciji Antilia u Mumbaju zbog čega vrijedi milijardu?

Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima bioskop, banju, hram, balsku salu, salu za automobile… Članovi porodice se opuštaju pod tušem vještačkog snijega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani je učiteljica i dizajnerka enterijera, voli da troši novac na luksuzne predmete i ima savršen ukus za torbe. Jednu”Hermes” torbu platila je čak 350.000 eura. Suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vrijedan 60 miliona eura.

Ova 59-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odjeći, ali su Kartije, Bulgari i Guči među njenim omiljenim modnim brendovima.

Nita Ambani je također poznata po svom dobrotvornom radu

Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona eura za pomoć tokom pandemije.

Najbogatiji indijski par u braku je 37 godina, a imaju troje djece, dva sina i kćerku, koji su vaspitani veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su djeca odgajana u skromnim uslovima, da dobijaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku.

(Izvor: Stil.kurir)