Magazin

Na Tajlandu tokom bungee skoka pukao kabal: Turista čudom preživio (VIDEO)

Neki ljubitelji uzbuđenja opisuju bungee jumping kao iskustvo blisko smrti, no malo ih je toliko blizu kao jedan čovjek koji je uspio preživjeti pucanje kabela na Tajlandu.

Snimka zastrašujućeg iskušenja ovog je tjedna postala viralna nakon što je 39-godišnji turist iz Hong Konga izašao u javnost sa svojom pričom.

Turist, koji je tražio da koristi samo svoje ime Mike kako bi izbjegao internetsko uznemiravanje, skočio je s labudom s podija visokog 10 katova u gradu Pattaya dok je bio na odmoru u siječnju ove godine.

Srećom, skok je izveden preko vodene površine. Bungee uže je puklo nekoliko milisekundi prije nego što se Mike približio dnu svog skoka, bacivši ga u vodu ispod.

“Sletio sam na lijevu stranu pa su ozljede tamo bile ozbiljnije”, rekao je Mike za CNN, prepričavajući kako je ostao prekriven modricama. “Bilo je kao da me netko upravo jako pretukao.”

Njegovom poniranju svjedočili su prijatelji koji su bili s njim u Changthai Thappraya Safari and Adventure Parku.

Mike je rekao da je isprva otišao u park isprobati streljanu, ali je skupio hrabrosti za bungee jump nakon što su ga njegovi prijatelji izazvali.
“Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam ponovno otvoriti oči kad odskočim, rekao je Mike. “Shvatio sam da je kabel puknuo kad sam otvorio oči i bio sam okružen vodom.”

Uspio je ponovno izroniti i plivati unatoč tome što su mu stopala bila povezana donjom polovicom puknute bungee uže.

“Ako osoba ne zna plivati, bit će u velikoj nevolji”, rekao je.
Mike je rekao da mu je park nadoknadio troškove skoka i platio rendgenske i ultrazvučne pretrage na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač parka, potvrdio je da se nesreća dogodila i rekao da je to prvi put da je vidio puknuće kabela.

“Nakon što je pukla vrpca, naše osoblje ga je [Mikea] odmah izvuklo iz vode i pitalo ga je li dobro”, rekao je za CNN. “On [Mike] je rekao da se osjeća modricama. Pa smo ga odveli u bolnicu.”

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije skoka. Poslao je i fotografiju, kako je rekao, potpisanog odricanja, kao i kopije medicinskih računa u Tajlandu.

“Naše osoblje je objasnilo da će naša tvrtka nadoknaditi medicinske račune ako se dogodi bilo kakva nesreća ili nesreća. Ali klijent ne može zahtijevati naknadu za druge vrste troškova”, rekao je Intim.

Dodao je da će park biti voljan platiti sve daljnje izravne medicinske troškove u Hong Kongu ako se dostave računi.