MagazinNovosti

MNOGI NOSE CRVENI KONAC OKO RUKE, A NEMAJU POJMA ŠTA ON ZNAČI: Evo šta donosi čovjeku!

Mnogi narodi širom svijeta čvrsto tvrde da se putem misli ili putem zavidnog pogleda može itekako naškoditi drugoj osobi. Ono što se često koristi kao zaštita od tih zavidnih pogleda i uroka jeste crveni konac, koji se nosi kao narukvica na ruci, često od rođenja.

Crveni konac je već dugi niz desetljeća prisutan na našim prostorima.

Jevreji i Hindusi su ti koji su donijeli ovaj običaj nošenja ovog vida amajlije.

Ezoteristi tvrde kako crveni konac odvraća lošu sreću koja se nađe na putu jednog čovjeka, te da je to amajlija koja pruža zaštitu tokom cijelog života, pogotovo djeci i novorođenčadi, koji su pogotovo izloženi pogledima koji često znaju biti zavidni i zli.

Crveni konac protiv uroka – osobe koje vjeruju da ih je neko urekao ili da pogu postati objekat urokljivih očiju opredjeljuju se za vezivanje crvenog konca. Kao što smo rekli, crveni konac se najčešće viđa oko ruke beba. Neki od roditelja vezuju konac oko kreveca kako bi zaštitili svoje dijete.

Crveni konac kao amajlija – neke osobe tvrde da im crveni konac donosi sreću, da lakše polažu ispite, da su sreli ljubav svog života.

Crveni konac rješava zdravstvene probleme – mnogi ljudi tvrde da konac crvene boje obavijen oko zgloba smanjuje bolove u zglobovima i pojačava cirkulaciju krvi. Po narodnoj medicini vuna je jedan od materijala koji umiruje bolove.

Crveni konac kao modni detalj – krajem devedesetih crveni konac obavijen oko ruke postaje modni detalj. Mnoge Holivudske zvijezde su ga nosile (Madona, Majkl Džekson, Demi Mur).

Leave a Reply