Magazin

Koju od ovih banana bi pojeli? Tvoje zdravlje zavisi od odgovora!

Antioksidansi sadržani u banani u stanju su da zaštite naše tijelo od raznih bolesti.

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo postići niz različitih zdravstvenih prednosti.

Neki od nas jedu banane jer ih volimo i uživamo u ukusu. Drugi pokušavaju zadržati visoke nivoe kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive materija koje naše tijelo treba.

Jeste li svjesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem tijelu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše svakodnevne prehrane.

Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju sladak ukus. Tijelo je u stanju da ih lako svari.

Antioksidansi sadržani su u stanju da zaštite naše tijelo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.

Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite ćelije u tijelu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo da ponude. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima.

Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim materijama koje pomažu zdravlje mišića i kostiju. (kurir.rs)