Magazin

Kako se ispravno puni igračka za Pez bombone

Iz kompanije za proizvodnju slatkiša u četvrtak su na svojim društvenim mrežama objavili video u kojem razotkrivaju ispravan način za punjenje dozera za Pez bombone, što je šokiralo korisnike koji su shvatili da su to godinama radili potpuno pogrešno.

Kompanija stara 94 godine odlučila se za ovaj potez kako bi nakon skoro jednog stoljeća “razbili mit” o ispravnom načinu punjenja dozera za ove bombone.

Video je od tada prikupio više od 30 miliona pregleda i 88.300 komentara ljudi koji su bili iznenađeni ili skeptični po pitanju njegove legitimnosti, a mnogi su bili šokirani da su godinama punili dozer sasvim pogrešno.

Pravi način punjenja dozera koji se može vidjeti na videu podrazumijeva da se potpuno omotano pakovanje ubaci u dno dozera, nakon čega kada se pritisne bombone ostaju unutar, a omot ispada na dnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Napušeni buraz (@buraz_high)

“Razbijanje mitova: ne možete s dna staviti umotanu roladu s bombonima”, napisali su opisu videa na profilu PEZ Candy USA.

“Provjerite pravi način. Bonus ako napunite svih 12 ‘tableta’ u prvom pokušaju”, dodali su.

Također, nije bilo dodatnih informacija koje bi otkrile da li je videozapis zaista namijenjen kako bi pokazali pravi način punjenja ili se radi o šali.