Magazin

Gordana Boban bila je dio serije “Lud, zbunjen, normalan”: Objasnila zašto ju je odjednom napustila

Jedna od popularnijih humorističnih serija na ovim prostorima u zadnjih 15 godina je serija “Lud, zbunjen, normalan”.

Scenarist Feđa Isović kroz tri generacije porodice Fazlinović, koje žive pod istim krovom, stvorio je brojne duhovite situacije koje su kroz 13 sezona nasmijavale publiku. Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović igrali su glavne likove, ali seriju su obilježili i brojni sporedni likovi među kojima je i lik sekretarice Ivane koju je tumačila glumica Gordana Boban koja je glumila u 50 nastavaka serije i onda je iznenada odlučila otići iz serije.

U jednom je intervju objasnila zašto je donijela tu odluku i zbog čega je napustila seriju koja je imala veliku gledanost u cijeloj regiji, prenosi Večernji.

– Ostavila sam je, jer je jedna epizoda, po mom mišljenju, bila potpuno neprikladna. Od 54. epizode pa dalje bilo je puno epizoda s vrlo kontroverznim sadržajem. Mogu reći da sam jako sretna jer uvijek slušam svoj unutrašnji glas. Imate neki okvir u kojem pokušavate ne mijenjati svoje moralne vrijednosti ili ponašanje. Slušate svoj instinkt što je dobro, a što nije. Dakle, jako sam sretna što sam učinila taj korak, ispričala je Gordana.

Otkrila je tom prilikom i konkretan razlog koji ju je naveo na ovu odluku.

– Epizoda o kojoj govorim zapravo je bila o seksualnom zlostavljanju. Dakle, termin silovanje u obiteljskoj seriji koja se prikazuje u 20 sati, prema mojim moralnim mjerilima, za veliki broj gledatelja među kojima ima mnogo djece, zaista nije prikladan, rekla je Boban.

Ona je seriju snimala od 2007. do 2009. godine.