Uncategorized

EVO ZAŠTO STJUARDESE ODMJERAVAJU PUTNIKE OD GLAVE DO PETE PRI ULASKU U AVION

Stjuardesa Kat Kamalani objasnila je na svom TikToku zbog čega to radi osoblje aviona.

Naime, kada vas stjuardesa na ulasku u avion odmjeri, ona zapravo traži putnike koji bi, ako zatreba, mogli pomoći u različitim situacijama koje se mogu dogoditi tokom leta.

Kad uđete u avion i ugledate naša sretna, nasmijana lica, mi vas zapravo odmjeravamo i pokušavamo uočiti takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude. Dok hodaju gore-dolje prolazima i provjeravaju ili poslužuju putnike, stjuardese također usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba”, rekla je Kamalani, a njezin video skupio je gotovo preko tri miliona pregleda. prneosi “Hayat“.

Kraticom ABP najčešće se označavaju vojnici, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, to jest djelatnici onih službi koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba spriječiti nesreću.

Mnoge je zanimalo kako osoblje samo na temelju pogleda može znati čime se neko bavi.

O, znamo, pogotovo ako je riječ o profesiji koja zahtijeva fizičku spremu”, odgovorila je stjuardesa i dodala kako im se doktori često već na početku leta i sami predstave i ponude se za pomoć tijekom leta ako bude potrebna. Dodala je i da, osim fizički sposobnih osoba, pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima.