Dva horoskopska znaka djele titulu najpametnijeg – pogađate li koji?

Svaki horoskopski znak ima svoje prednosti i mane, ali kada je reč o inteligenciji, astrolozi kažu da se dva izdvajaju iz mase.

Bilo da ste autoritativni Ovan ili brižni Rak, svaki horoskopski znak ima svoje privlačne osobine.

Najpametniji horoskopski znakovi su oni:

Vodolija i Škorpija

Kada je reč o najpametnijem znaku Zodijaka, prema astrolozima, Vodolija i Škorpija dele prvo mesto iz dva vrlo različita razloga.

Rođeni u znaku Vodolije imaju najviši stepen analitičke inteligencije, koja se meri kognitivnim sposobnostima i IQ-om. Škorpije, s druge strane, imaju više pronicljive pameti, najbolji su u realnoj proceni i razumevanju sveta u celini.

To ne znači da drugi znakovi Zodijaka nisu inteligentni na svoj način. Zapravo, Blizanci i Vage takođe imaju veliki mentalni potencijal, prema Neilu Crabtreeju, astrologu na Mayo School of Astrology. Rakovi i Ribe su emocionalno najinteligentniji, izvrsni su u prepoznavanju i obrazlaganju sopstvenih i tuđih osećanja.

S druge strane, zemljani znakovi, Bik, Devica i Jarac, pokazuju praktičnu inteligenciju. A vatreni znakovi imaju tendenciju da budu najintuitivniji, što ih čini sklonijima preuzimanju rizika i zauzimanju vodećih pozicija, piše Reader’s Digest.