Magazin

DA LJUDI OVO ZNAJU, DO 80% RAZVODA NE BI DOŠLO: SVAKI BRAK IMA 7 FAZA! EVO O ČEMU JE RIJEČ!

Šta je potrebno za uspješan brak?

Svako od nas sam bira partnera/partnerku za cijeli život. Međutim, da bismo osjetili pravu ljubav, prvo moramo da se sprijateljimo, pa tek onda zaljubimo. Ako ste se prvo zaljubili, teško da ćete biti svesni prednosti vaše veze, kada se prvi plamen ugasi. Za sve, pa i za ljubav – potrebno je strpljenje, piše oazaznanja.com

Svaka veza se sastoji do 7 faza koje nas dovode do prave ljubavi:

1. Ushićenje – za vas je vaš partner idealan. Gde god pogledate – vidite ljubav i harmoniju. Parovi su toliko opčinjeni tom ljubavlju da ništa drugo ne primećuju.

2. Prezasićenje – u ovoj fazi počinjete trezveno da gledate na partnera i vašu vezu. Počinjete da se ponašate prirodnije i opuštenije.

3. Gađenje – neizbežna u svakoj vezi. Počinje svađa, otkrivaju se nedostaci partnera. Čini vam se da je najlakše da raskinete. Nakon raskida opet ćete ući u fazu ushićenja sa drugom vezom, pa trećom i tako redom… Ali ako prevaziđete ovu fazu dolazi ona bolja…

4. Strpljenje – partneri stiču mudrost. Svađe nisu toliko dramatične, znate da veza treba i mora da se nastavi.

5. Dužnost ili poštovanje – prva faza istinske ljubavi, jer prije toga nije ni bilo prave ljubavi. Partneri shvataju svoju odgovornost, ne razmišljaju o raskidu, nego o nečem trajnijem.

6. Faza prijateljstva – partneri se zbližavaju. Oni su jedno drugom najbolji prijatelji. Ova faza otvara put ka istinskoj ljubavi.

7. Faza istinske ljubavi. Svaka veza mora da prođe ovih 6 prethodnih faza da bi došla do faze istinske ljubavi. Prava ljubav nije nešto što nam padne s neba, na pravoj ljubavi treba raditi.

Ako želite da imate pravu, odraslu ljubav i vezu koja traje, treba da se malo i pomučite.