Magazin

DA LI STE ČULI ZA NJIIH? Bolestan slučaj sestara Papin – ZGROZIO JE SVIJET!

Počinivši dvostruko ubojstvo 2. veljače 1933. godine, sestre Christine i Léa Papin postale su dvije najozloglašenijie žene 20. stoljeća.

Čak se i Simone de Beauvoir pitala što je to navelo ove mlade žene na takav čin. Tek kada je otkriveno da su sestre bile i ljubavnice, onda su stekle taj imidž, koje su prekršile sve društvene norme.

Priča o njima dvjema ispričana je do sada na puno načina, ali posebno se ističe predstava “Služavke” francuskog pisca Jeana Geneta, koja uskoro opet počinje igrati u Londonu.

Gazdarici i kćeri u kući gdje su bile služavke

Unatoč tomu što je provedena detaljna istraga i što su se mnogi dramaturzi i glumci bavili njihovom sudbinom, do danas je ostalo nejasno što se točno dogodilo te noći u maloj ulici u Le Mansu, u kući Renéa Lancelina.

Nakon što je privedena, Lea, mlađa sestra koja je tada imala 21 godinu, rekla je policiji: “Od ovoga trenutka ja sam gluha i glupa.”

Ono što je poznato je da je drama počela kada se gospođa Lancelin i njezina kći nisu pojavile na unaprijed dogovorenoj večeri s Reneom Lancelinom.

On se vratio kući koju je zatekao zaključanu, a unutra su sva svjetla, osim slabe svjetlosti na tavanu, bila ugašena.

Kada su on i policajci uspjeli ući u kuću, zatekli su njegovu suprugu i kći na podu bez očiju.

Uplašili su se da su i služavke prošle isto, pojurili su prema tavanu, gdje su naišli na još jedna zaključana vrata. Kada su konačno ušli u sobu, vidjeli su da su služavke leže zajedno u krevetu.

Na podu je bio čekić. Sestre su odmah priznale da su krive.

Prema njihovoj priči, neposredno prije nego što su se majka i kći vratile kući, pokvario je osigurač zbog pegle, a nedavno je bio popravljen iz istog razloga. Zbog troška oko prethodne popravke, Christine i Lea su dobile manju plaću.

Pet godina nakon što su privedene, Christine, čija je kazna preinačena na doživotnu , ostala je bez života u azilu u Rennesu. Lea je odslužila svojih osam godina prisilnog rada, oslobođena je četrdesetih godina i od tada se o njoj ništa ne zna.

Pogledajte njihov bizaran slučaj u videu: