MagazinNovosti

Cvijeće će bujati kao ludo, samo stavite 1 neobičan sastojak u vodu za zalivanje i gledajte magiju

Veliki, bogati cvjetovi i bujno tamnozeleno lišće biljaka koje od proljeća do jeseni krase dvorišta i terase zahtijevaju posebnu pažnju i njegu.

Uz redovito zalijevanje i uklanjanje izraslih latica, potrebno je i prihranjivanje, kao i korištenje preparata koji će biljke zaštititi od nametnika, a to podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac uz onaj koji imate već uloženo u pogone.

Kako biste uštedjeli novac, biljke možete hraniti i prirodnim sredstvima i tako im osigurati dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost. Kore banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske luka koje ćete kompostirati mogu poboljšati kvalitetu tla, no najbolje rezultate dat će pivo razrijeđeno s vodom.

Preostalo pivo iz boce ili limenke ulijte u balon ili bocu, prelijte vodom i dobro protresite pa ovom otopinom jednom tjedno zalijte vrtne i balkonske biljke. Litra obične vode je optimalna za 10 mililitara piva.

Pivo ne mora biti svježe – čak i ono koje je odstajalo nekoliko dana također će biti korisno za cvijeće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentiranim tvarima koje sadrži.

Ovo rješenje posebno je korisno za kaliope i viseće petunije, koje će, ako ih redovito prihranjujete, biti još bujnije.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje lišća sobnih biljaka. Istodobno im daje sjaj i može utjecati na pojačavanje zelene boje. Dovoljno je jednom u deset dana namočiti pamučnu krpu u pivo i njome prebrisati lišće, piše Telegraf.