Magazin

BILA JE NAJDEBLJA DJEVOJKA NA SVIJETU SA 338 KG, LJEKARI SU JOJ S NOGU SKIDALI PO 20 KG MASTI: Pogledajte kako danas izgleda

Kristina Filips (30) iz Misisipija bila je jedna od najdebljih djevojaka na svijetu, a brojka na vagi pokazivala je čak skoro 338 kilograma. Dnevno je unosila preko 7.000 kalorija, a iz kuće nije izlazila pune dvije godine.

Gotovo da nije ustajala iz kreveta, a kada bi prošetala nekoliko koraka po sobi, imala je osjećaj da će se ugušiti.

Za nastale probleme krivila je mamu i tadašnjeg muža Zaka koji su joj ne samo kupovali obroke brze hrane, koje je obožavala, nego su joj dozvoljavali da da se prejeda.

Foto: Printscreen Youtube / TLC

U jednom momentu više nije mogla da izdrži i obratila se za pomoć ljekarima, koji su joj rekli da tolike količine masnih naslaga mogu da se skinu samo hiriruškim putem, ali da bi uopšte bilo moguće uraditi tu operaciju, morala je da smrša. Tu je i početak Kristinine nevjerovatne transformacije 2014. godine – smršala je nevjerovatnih 243 kilograma.

Njen proces promjene i gubitka kilograma je privukao i pažnju svjetske javnosti, te se proslavila učešćem u američkom rijaliti programu u kome je predstavljen život djevojaka koje imaju više od 200 kilograma.

– Zarobljena sam u ovom tijelu u kome ne želim da budem rekla je ona tada producentima emisije.

Ljekari su joj pre osam godina uradili operaciju želuca.

Međutim, to nije bilo dovoljno, jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga, te su sa određenih dijelova tijela morali da joj skidaju hirurškim putem. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj bili uklonili po 20 kilograma masti.

Kako Kristina danas izgleda?

Sada je ova djevojka potpuno drugačija. Ima 83 kilograma, što znači da je izgublia dvije trećine svoje nekadašnje kilaže. Vrlo rado dijeli svoje fotografije na društvenim mrežama.

U međuvremenu se ostvarila i u ulozi majke i to dva sina. Međutim, i u trudnoći je uspjela da se ponovo ne ugoji prekomjerno, te može da kaže da je konačno pobijedila sebe.

Kristina se sada suočava sa strahom da joj se težina ne vrati, zato svaki put kada vidi da se ugojila dva, tri kilograma, u stanju je da ne jede po nekoliko dana, samo kako opet ne bi došla u situaciju da ne može da izađe iz kuće zbog debljine.

Sa druge strane, u tom mukotrpnom i iscrpljujućem procesu mršavljenja nije imala adekvatnu podršku svoj tadašnjeg supruga Zaka. Stalno su se svađali, zbog čeka je ova hrabra djevojka imala problem sa anksioznošću.

Na kraju su se razveli i ispostavilo se da je to sjajna odluka za nju, jer je pronašla čovjeka sa kojim sada uživa. Osnovali su divnu porodicu, roditelji su dva dečaka i jedno drugom su najveći oslonac u svemu.(Stil.kurir.rs)