Baš neobičan termin: Znate li koje doba dana je najbolje za vođenje ljubavi

Osim što pruža neopisiv osjećaj prijatnosti, seks je veoma zdrav za ljudski organizam, ali jeste li se ikada pitali koje je doba dana najbolje za vođenje ljubavi? Mnogi vole da ga praktikuju odmah ujutro, neki su noćni tipovi, ali prema navodima portala Healthy najbolje je ovo vrijeme.

Veliku ulogu u seksu imaju hormoni, a oni svoje uspone i padove dosegnu tokom dana. Ispostavilo se da svoj vrhunac dosegnu upravo u ova doba.

Sinhronizacija hormona s partnerom mogla bi da dovede do još prijatnijeg zadovoljstva, tvrdi to ekspertkinja za hormone Alisa Viti.

Najbolje vrijeme za to prema portalu Healthy je u 15h.

Za žene je to vrijeme kada još uvijek imaju dosta hormona kortizola koji donose energiju za seksualni odnos, a muškarci imaju opadajući nivo testosterona što ih čini emocionalno prisutnijima prilikom seksa.

Kod muškaraca je dobro i ujutro.

Viti navodi da je ključ za zadovoljavajući seks u tome da partneri pronađu način da iskoriste svoju hormonalnu samosvjest kako bi pametnije planirali bolji seks.

Ipak, navodi Viti, dobro vreme za seks je i jutro jer tada kod muškaraca nivo testosteron najviši. “Muškarci su više zainteresovani za započinjanje seksa tokom ovog razdoblja i sposobniji su za bolji seksualni performans”, zaključuje Viti.