Magazin

Advokatica otkrila: Ovo je GLAVNI razlog zašto se parovi na kraju odlučuju na RAZVOD!

Aješa Vardag, koju zovu najboljom britanskom advokaticom i ‘divom za razvode’, objasnila je najčešće vrste slučajeva koji joj dođu na vrata, a jedan razlog razvoda posebno ističe.

Stručna advokatica, inače je poznata po radu na slučajevima poznatih osoba. Aješa kaže da su sada više nego ikada pojedinci zarobljeni u životu s bivšim partnerima nakon prekida, zbog rasta troškova života.

Takođe, navodi kako sve više parova uništava svoje brakove zbog toga što ih je ‘uhvatila’ tehnologija, od fotografija i poruka koje su sve dostupnije, do sve većeg broja partnera koji stvaraju lažne profile u aplikaciji za upoznavanje kako bi uhvatili svoje supružnike u istim tim aplikacijama i aferama.

Ali, najčešći razlog razvoda je, navodi ona, to što se njihov odnos s vremenom menja.

– Već dugo govorim da se većina razvoda događa jer osoba s kojom ste više nije osoba s kojom ste se venčali – rekla je advokatica.

I to je, u osnovi, uvek ono što rastaje ljude.

– To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak nekad bio dobar – ističe.

Često je videla, kao advokat specijalizovana za razvode, da deca ubrzavaju ovaj proces.

– Kad se dete pojavi, jedan od roditelja može raditi duže, drugi se može početi družiti s novim roditeljima i oni polako prelaze u druge i odvojene svetove – objašnjava.

Prema Vardag, tada otkrivaju da imaju sve manje zajedničkog.

– I izgubiće samu bit onoga što ih je prvo privuklo jedno drugome – objasnila je. Aješa, koja je i sama razvedena, tvrdi da je važno prepoznati da veze ponekad teku svojim tokom, a da to nije ničija posebna krivica, donosi The Sun.

Ona je pobornica ‘razvoda bez krivice’.

– Teško je održati brak u moderno doba. Sada gledamo na životni vek od 100 godina ako imamo sreće. Vek je jako dugo vreme da se nastavi podudarati s drugim bićem u fazama nečijeg života – Ayesha je dodala.

Život je dug i veza koja je možda bila vrlo dobra, i između dvoje vrlo dobrih pojedinaca, može doći kraju.

– Nema potrebe za krivicom ili žrtvom. To je ono što je razvod bez krivice, dvoje ravnopravnih rastaju se prijateljski. To je ono čemu bismo svi trebali da težimo – napominje.

Parovi dođu do kraja svoje kompatibilnosti s drugom osobom i prelaze u sledeću fazu, kaže ona, a prenosi 24sata.hr