Magazin

9 SIGURNIH ZNAKOVA DA ODMAH TREBAŠ PREKINUTI VEZU: Čak i ako ga još voliš!

Kada su u pitanju odnosi ne postoji zlatno pravilo ili vodič koji biste trebali slijediti.

Niko vam ne može pomoći da birate između toga, biti sami, biti žrtva ili biti sretni. Samo vi možete odlučiti da li da prekinete vezu ili se borite za nju.

Ovo je devet karakteristika koje pokazuju da je vaša veza osuđena na propast.

1. Nesretni ste u vašoj vezi.

Ako često osjećate probleme, neprijatnost, guranje ili čak opterećenje, to je prvi i najznačajniji znak da ste u opasnom zastoju.

Pixbay

2. Ne možete prirodno djelovati kada ste sa partnerom.

Kada ste sa “pravom” osobom ne morate ništa da lažete: možete se ponašati prirodno. Možete ispasti glupi i neprirodni i ne osjećati se krivim zbog toga. Ako ovo nije slučaj, vaša veza ne sluti na dobro.

3. Partner vas pretjerano kontroliše.

Pazite se ako vaš životni partner drži oko na vama, sluša sve vaše telefonske razgovore, pregledava društvene medije i e-poštu, treba da podijelite sve sa njim, a čak traži uvid u sve vaše troškove.

Pixbay

4. Živite izolovano.

Vaš partner pokušava da vas oslobodi od svojih prijatelja, spriječava vas da koristite svoj telefon ili automobil, ili vas možda zadržava od pronalaženja odličnog posla? To su upozorenja o vezi.

5. Vaš partner je previše ljubomoran.

Vi se nalazite na ljubomornom i posesivnom čudovištu ako on ili ona izazivaju ogromne scene u javnosti, kontrolišu vaše pozive, društvene medije i slično.

6. Vaš partner uvijek potcjenjuje vas i vaša dostignuća.

Vi se nalazite na ljubomornom i posesivnom čudovištu ako on ili ona izazivaju ogromne scene u javnosti, kontrolišu vaše pozive, društvene medije i slično.

7. Praktično je teško zamisliti vašu budućnost zajedno.

Uzajamno povjerenje, osjećaj sigurnosti i planovi za daleku budućnost zajedno. Sve je drugačije u nezdravom odnosu: čak nemate kratkoročne planove, a vi pokušavate pronaći izgovor zašto ste još uvijek zajedno.

Pixbay

8. Vaš partner uvijek pokušava da napravi da se vi osjećate krivim.

Vaš partner uvijek pokušava da vas poveže sa svim pogrešnim što se dešava u vašoj vezi. Shodno tome, često se osjećate kao da morate nešto pojasniti, uprkos činjenici da ne biste trebali.

9. Divlje scene impulsivne agresije.

Ponekad čak i oni hladne glave mogu da polude, ali se to ne bi trebao pretvoriti u tipičnu i svakodnevnu stvar. Ako vaš partner postane bezobziran bez napora, naročito kada okolnosti to ne iniciraju, takve veze mogu biti opasne.

Leave a Reply