Uncategorized

5 najmisteroznijih scena koje je ulovio Google Maps! (VIDEO)

Vanzemaljci, anđeli, demoni i BigFoot – neke su od teorije koje prate ove neobične prizore koje je na kameri zabilježio Google Maps.

YouTube kanal Dark5 prestavlja pet misteroznih bića za koje neki tvrde da su obična slučajna prikaza i glupost, dok drugi vjeruju da u tome ima nešto više.

5. U Florianopolisu u Brazilu na snimci ulice iz 2013. Google je zamutio prizor onog što se čini kao običan reklamni izlog.

Ipak, približavanje prizora odaje nešto što nalikuje na lik i lice iz noćnih mora koje kao da se probija iz mraka neke druge dimenzije. Neki vjeruju da je riječ o Cabeca Satanica, odnosno lutajućoj glavi čije široko postavljene oči i zao smiješak usijavaju strah onima koji prolaze sami u mraku.

4. Prizor iz 2015. iz francuskog Nancya otkriva balkon koji izgleda kao da je fotografski izmijenjen u pokušaju da se prikrije jezivo neidentificirano stvorenje koje se vidjelo 2011. Na toj se slici nalazio neki oblik deformiranog stvorenja, a mnogi su ga nazvali vanzemaljcem. Prema teoretičarima zavjere, budući da je fotografija spremljena prije nego su je s Googlea cenzurisali, potom i prepravili – to definitivno nije bez razloga. Naknadno se pojavilo još neobičnih fotografija sličnih prizora, koje je Google redovno uklanjao.

3. Uz kanadsku je autoputu 2013. oko Google Mapsa uhvatilo neobičnu sjenu, da bi se vrlo brzo tamna figura povukla u gustu šumu Britanske Kolumbije duž potoka. Lovci na BigFoota od tada tvrde da je to stvorenje on, budući da je to područje poznato po navodnim viđenjima BigFoota, posebno dijelovi uz pitku vodu. Slična je stvar viđena na snimci iz kanadskog Redwoodsa 2015.

2. U britanskom je Liverpoolu na Street View snimci iz 2014. navodno duh plavokose djevojčice koji se naviruje kroz prozor napuštenog sirotišta. Taj se kompleks otvorio 1874., no 1954. je pretvoren u bolnicu za duševno poremećene s kriminalnim prekršajima. Od 1997. prostor je napušten, a lokalci tvrde kako je mjesto opsjednuto – kontinuirano se prijavljuju neobični zvukovi, svjetla…

1. U Italiji je na Google Mapsu je prikazana vrlo neobična formacija oblaka. Skeptici su to proglasili najavom Apokalipse, a slična se stvar dogodila u švicarskom Quartenu. Neki tvrde da su to prikazi anđela koji čuvaju Zemlju od demona.